Privatizare CEC și blocajul Carrefour. Guşă, precizare după intervenţia lui Vâlcu: Asta o să creadă lumea
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Gusa, discutie despre privatizarea CEC
Gusa, discutie despre privatizarea CEC
Cozmin Guşă şi Val Vâlcu au discutat pe tema privatizărilor de companii şi entităţi ale statului român despre care se vorbeşte în ultima perioadă. 

„La Ministerul de Finanţe eu o să mă uit foarte atent pentru că se tot coc foarte multe treburi care vin ca nişte bombe. Ieri a explodat din nou treaba cu CEC-ul. Adică iar e pus CEC-ul pe tapet la privatizare. (...) Intenţia de privatizare a CEC-ului, care a mai fost pe tapet e o intenţie criminală, astăzi, în contextul geoeconomic în care vorbim, împotriva României. (...) Prima dată s-a încercat dur în iarna lui 2005, premier era Tăriceanu şi la presiunile foarte mari ale lui Verestoy Attila s-a încercat brusc, la începutul guvernării Tăriceanu să se privatizeze CEC pe mâna lui OTP Bank. A fost aşa, dintr-o dată”, a explicat Cozmin Guşă.

„Nu cred că există acest risc, pentru că acum la putere e USR, iar USR-ul ştim că are ca lider pe Macron – Renew Europe – şi tocmai vedem că alaltăieri Franţa a respins, a blocat vânzarea Carrefour către un lanţ de magazine din Canada, pe motiv că securitatea alimentaţiei este obiectiv strategic, nu poţi vinde magazinele alimentare. Bănuiesc că  noi avându-le vândute pe toate, USR înainte să privatizeze CEC-ul va cumpăra lanţuri de supermarketuri”, a intervenit Val Vâlcu.

„Trebuie să traducem pentru telespectatori că Val Vâlcu este cel mai ironic dintre noi trei, pentru că altfel o să creadă lumea că el chiar speră că USR o să facă treburile astea, pentru că el emite şi foarte serios când este atât de ironic”, a punctat Guşă.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel