Data publicării:

Prioritățile românilor, aceleași după 50 de ani. Dan Vardie, președintele APIA: Mi se pare spectaculos! Credem în continuare în aceste valori

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, susține că românii au trei priorități.

„Acum mulți ani, să zicem 30-40 de ani, astea sunt studii care se fac de foarte mulți zeci de ani și studiile astea tot timpul arată care sunt prioritățile în viața unui om, acum 30 de ani, acum 50 de ani, primele trei priorități erau familia, casa și mașina. În anul 2024 prioritățile sunt familia, casa și mașina. Mie mi se pare spectaculos pentru noi ca oameni, nu români, în general, noi ca oameni, să credem în continuare în aceste valori. Întrebarea dumneavoastră e firească: 'Domnule, cum a evoluat?'. Ei bine, da, sunt niște evoluții de acum 30-50 de ani până în ziua de astăzi. Unde sunt aceste evoluții?

Familie

Ideea de familie a evoluat foarte mult cel puțin în ultimii 10-15 ani în România și în ultimii  25-30 de ani în lume în general. Astăzi familia are foarte multe feluri de a fi familie, dar ea a rămas. Pot să o spun că indiferent cine este acea ființă umană, că e un om, să zicem, din comunitatea LGBTQ sau este un om care face parte dintr-o comunitate, să zicem, de undeva de pe planetă, toată lumea, indiferent de orientarea pe care o ai, ai în minte cuvântul familie, familia pentru tine. Deci, e important, e o evoluție, dar ideea de familie a rămas.

Casă

Pe urmă, casa, și noțiunea de casă a evoluat, dar ideea de a avea un loc pe care tu poți să îl numești casă să știți că este și astăzi, vă repet, studiile o demonstrează, la fel de real cum era și atunci. Sigur că acum 30 de ani noțiunea de casă avea o componentă, să zicem, de proprietate. Visau românii în general să aibă și ei case în proprietate, ulterior lucrurile au mai evoluat în general în lumea dezvoltată, ideea de a fi proprietarul unei case nu e neapărat prima prioritate, ci de a avea un loc pe care tu poți să îl numești casă indiferent care e forma prin care locuiești în acea casă.

Mașină

La fel se aplică și la autoturism. Ideea de a avea mașină, iertați-mă, e din istorie. Să ai un cal acum 200 de ani era o treabă extraordinară. În România rurală și acum 100, 100 și ceva de ani, era o treabă extraordinară. Prin unele părți, aș spune în Țara Românească, și în 2024 e o treabă extraordinară. Așa e și cu mașina, dar și la mașină au evoluat foarte mult formele prin care tu poți  ă ai o mașină. De la avea pur și simplu o mașină, proprietate, până la a folosi o mașină. (...) A apărut definiția, noua definiție pe care am început să o implementăm: ”car users”. Văzând cifrele, vă spun, sunt studii care arată că oamenii, apropo de mașină și e valabil din ce în ce mai mult și în România, oamenii au trecut de etapa în care: 'Domnule, eu trebuie neapărat să îmi iau o mașină'. Da, trebuie să îmi iau neapărat o mașină, dar poate până trebuie să îmi iau o mașină poate folosesc o mașină”, a declarat Dan Vardie.

Urmărește emisiunea completă aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel