Prinţul William, huiduit de fanii lui FC Liverpool. Prima explicaţie: Strigăt pentru dreptate, egalitate. Urlet împotriva foametei şi a sărăciei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Familia Regală a Marii Britanii
Facebook Familia Regală a Marii Britanii
Fanii lui FC Liverpool au explicat de ce l-au huiduit pe prinţul William la finala Cupei Angliei, disputată pe stadionul Wembley din Londra. 

"Familia regală reprezinta piatra de temelie a sistemului claselor. Idolatrizarea instituţiei dinastice complet distanţată de oamenii de rând este uluitoare pentru o bună parte a suporterilor lui FC Liverpool. Vorbim aici mai ales despre cei care au luat contact la prima mână cu sărăcia în creştere din Marea Britanie. 

Iniţiativa Băncilor Alimentare susţinute de fani a început lângă stadioanele Anfield (n.r. al lui FC Liverpool= şi Goodison Park (n.r. al lui Everton, celălalt club din Liverpool). Se trece peste faptul că fanii lui Everton sunt printre cei care beneficiază. Suporterii tuturor cluburilor vin apoi pe Merseyside (n.r aşa se numeşte regiunea în care se află Liverpool) şi cântă batjocoritor desper sărăcie. Fanii lui Chelsea, spre exemplu, pe Wembley, cântau despre foame. 

Fanii lui Liverpool au huiduit privilegiile moştenite instituţional. Ghiciţi care a deranjat mai tare naţiunea! 

Ce i-ar face pe fanii lui Liverpool să nu mai întrerupă imnul naţional? E simplu, să nu mai fie intonat. Nu vrem să îl auzim. Din fiecare notă, iese superioritatea. 

Nu vrem nici să auzim plângeri cum că noi nu avem respect. Huiduielile sunt un strigăt pentru dreptate, pentru egalitate, un urlet împotriva foametei şi a sărăciei. Este trist că sunt foarte mulţi în Marea Britanie care nu îl vor auzi niciodată. Jurgen Klopp a auzit strigătul. Boris Johnson nu îl va auzi niciodată....", au transmis fanii lui Liverpool, citaţi de The Independent.

Liverpool a câştigat Cupa Angliei. Victorie cu Chelsea la penalty-uri

Echipa FC Liverpool a câştigat Cupa Angliei la fotbal, pentru a opta oară în istoria sa învingând cu scorul de 6-5 la loviturile de departajare formaţia Chelsea Londra, sâmbătă, pe stadionul Wembley, în faţa a 84.897 de spectatori.

La finalul timpului regulamentar de joc şi al prelungirilor, scorul a fost egal, 0-0.

Acesta este al doilea trofeul cucerit de Liverpool de la debutul acestui sezon, după Cupa Ligii engleze, în finala căreia a avut-o ca adversară pe tot pe Chelsea, de care a dispus tot la loviturile de departajare.

Succesul de sâmbătă a fost umbrit însă de accidentările atacantului Mohamed Salah şi fundaşului Virgil van Dijk, doi jucători importanţi pe care Liverpool riscă să nu poată conta în acest final de sezon, în care echipa pregătită de antrenorul Juergen Klopp îşi poate completa palmaresul cu alte două trofee.

"Cormoranii" se află în continuare în cursa pentru câştigarea titlului în Premier League şi urmează să dispute, pe 28 mai, finala Ligii Campionilor, împotriva echipei spaniole Real Madrid, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel