Prințul Harry riscă să fie expulzat din SUA. Un fost procuror federal explică motivul
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube ABC News
Sursa Foto YouTube ABC News
Viza lui Harry pentru Statele Unite este în serios pericol după ce a mărturisit că a consumat droguri în trecut.

Prințul a dezvăluit acest lucru atât în ​​autobiografia sa Spare, cât și în interviurile televizate. Potrivit unui avocat american, Harry riscă să fie expulzat din țară și atunci da, el și Meghan Markle vor trebui să-și găsească o ală țară în care să locuiească, presupunând că ducesa își va urma soțul, scrie publicația Di Lei.

Publicarea cărții Spare a fost distrugerea familiei Sussex. De când această carte  a fost lansată, Harry și Meghan Markle au făcut obiectul unor dispute, critici, tachinări și cotele lor de aprobare au scăzut în America și Marea Britanie.

Basmul s-a încheiat și ducesa de Sussex s-a îndepărtat de soțul ei. Cuplul își va juca acum ultima carte, aceea de a se prezenta la încoronarea lui Carol, pe 6 mai.

De ceva vreme circulă zvonuri că Prințul și soția lui se gândesc serios să se mute în altă țară, pentru că Statele Unite nu mai sunt primitoare cu ei. Se poate ca această mișcare să nu mai depindă de voința lor, ci să devină o alegere obligatorie.

Pentru a face cât mai multe valuri și scandal, Prințul a mărturisit mai întâi în Spare și apoi la TV că a consumat diverse droguri precum canabis, cocaină, și ”ciuperci magice”. Sigur, acest lucru s-a întâmplat cu mult timp în urmă, dar trecutul său i-ar putea pune în pericol șederea în SUA.

Citește și: Prințul Harry, despre consumul de droguri și halucinații: ”M-a ajutat să fac față traumelor și durerilor din trecut”

Harry riscă să fie expluzat din SUA. Ce spun avocații 

De fapt, potrivit unui cunoscut avocat, ”legea americană nu face excepții nici măcar pentru Familia Regală”, așa că Harry își riscă permisul de ședere. Legea SUA privind imigrația prevede sancțiuni severe pentru mințirea oficialilor de stat, inclusiv deportarea și interdicția de a mai solicita vreodată cetățenia.

Fostul procuror federal, Neama Rahmani, a declarat pentru publicația americană Page 6: ”O recunoaștere a consumului de droguri este de obicei un motiv de inadmisibilitate. Aceasta înseamnă că viza prințului Harry ar fi trebuit să fie refuzată sau revocată pentru că a recunoscut că a consumat cocaină, ciuperci și alte droguri.” Rahmani este de părere că Harry va fi expulzat din SUA pentru că legea nu face excepție nici măcar pentru Familia Regală.

Nu se știe exact ce întrebări i s-au adresat lui Harry când a solicitat viza pentru SUA, pentru că încă nu este clar ce fel de document a primit. Cu toate acestea, este probabil să fi fost întrebat: ”Ați încălcat vreodată vreo lege referitoare la deținerea, utilizarea sau distribuirea de droguri ilegale?”

Evident că nu știm răspunsul lui. Dar Prințul în Spare și în interviurile televizate care au urmat, a recunoscut că a luat cocaină, canabis și ciuperci magice. El a declarat că marijuana și substanțele psihedelice ”l-au ajutat cu adevărat” cu ”trauma” lui, în timp ce cocaina era mai degrabă o ”problemă socială”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel