Prințul Harry își va lansa primul volum de memorii
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Sursă foto: Captură video BBC
Sursă foto: Captură video BBC
Prinţul Harry se apucă de scris.

Prinţul Harry îşi va lansa primul volum de memorii la începutul anului 2023, a anunţat Penguin Random House, potrivit site-ului publicaţiei britanice The Independent, citat de Agerpres.

Cartea „personală şi emoţionantă” a prinţului Harry, intitulată „Spare”, va fi lansată pe 10 ianuarie. Veniturile obţinute din această carte vor sprijini două organizaţii caritabile.

Prima este Sentebale, căreia Harry i-a donat 1,5 milioane de dolari (1,29 milioane de lire sterline). Harry a fondat organizaţia, care sprijină copiii şi tinerii vulnerabili din Lesotho şi Botswana, bolnavi de HIV/SIDA, împreună cu prinţul Seeiso.

A doua organizaţie este WellChild, aflată sub patronajul lui Harry de 15 ani, care va primi o donaţie de 300.000 de lire sterline. WellChild face posibil ca tinerii şi copiii cu nevoi complexe de sănătate să fie îngrijiţi la domiciliu în loc de spital, ori de câte ori este posibil.

„A fost una dintre cele mai sfâşietoare imagini ale secolului XX: doi băieţi, doi prinţi, mergând în spatele sicriului mamei lor, în timp ce lumea privea îndurerată şi îngrozită”, se indică în descrierea oficială a cărţii.

„În timp ce Diana, Prinţesa de Wales, era înmormântată, miliarde de oameni s-au întrebat ce gândesc şi ce simt prinţii – şi cum se vor desfăşura vieţile lor de acum încolo. Pentru Harry, aceasta este, în sfârşit, acea poveste”, se precizează în descriere.

„Cu onestitatea sa brută şi neabătută, ‘Spare’ este o publicaţie de referinţă, plină de informaţii, revelaţii, autoexaminare şi înţelepciune greu câştigată despre puterea eternă a iubirii asupra durerii”, continuă aceasta. Un audiobook narat de prinţ va fi, de asemenea, lansat pe 10 ianuarie.

Regele Charles al III-lea vrea să îi împiedice pe prinţii Harry şi Andrew să preia interimatul funcţiilor sale atunci când el este bolnav sau se află în străinătate 

Regele Charles al III-lea se pregăteşte să modifice legea din Regatul Unit pentru a evita situaţia în care prinţii Harry şi Andrew, care nu mai sunt membri activi ai casei regale, ar putea să preia interimatul funcţiilor sale atunci când el este bolnav sau se află în străinătate, potrivit unor informaţii publicate joi în mass-media britanice, relatează AFP.

În cazul regelui Charles al III-lea, interimatul ar putea fi asigurat de regina consoartă Camilla, fiii lui - William şi Harry -, unul dintre fraţii lui mai mici - Andrew - şi fiica cea mare a acestuia din urmă - Beatrice. Însă Harry s-a îndepărtat de familia regală şi s-a mutat în Statele Unite după o serie de tensiuni cu fratele şi tatăl lui. Prinţul Andrew a fost la rândul său privat de orice rol oficial în cadrul familiei regale britanice în urma unor acuzaţii de agresiune sexuală. Beatrice, fiica cea mare a prinţului Andrew, nu este un membru activ al familiei regale din Regatul Unit.

Pentru a evita ca unul dintre cei doi prinţi căzuţi în dizgraţie să preia interimatul regelui - mai ales atunci când acesta călătoreşte în străinătate însoţit de Camilla şi când prinţul William se află la rândul lui în străinătate -, lista persoanelor care pot să îl înlocuiască pe suveran ar trebui să fie extinsă, potrivit mai multor companii mass-media britanice, pentru a îi înclude pe prinţesa Anne şi pe prinţul Edward, sora şi fratele mai mic al regelui Charles al III-lea. Această soluţie i-ar permite monarhului să nu fie nevoit să recurgă la ajutorul lui Harry şi Andrew, fără să îi excludă în mod oficial din ordinea de succesiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel