Prinţul Harry anunţă că a suferit de sindromul stresului post-traumatic după moartea prinţesei Diana: Nu mă văd ca pe o victimă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Într-un dialog cu Gabor Mate, prinţul Harry a recunoscut că a fost diagnosticat cu sindromul stresului post-traumatic (PTSD) după moartea mamei sale, prinţesa Diana, dar afirmă că nu se vede ca pe o victimă. 

"Conştiinţa mea de sine a fost distorsionată de mediul în care eram, dar şi de societate. De aceea, când mi-am găsit un psihoterapeut şi am început să îl scot la iveală pe Harry de la vârsta de 12 ani, când mama mea a murit, a fost infricoşător. Dar eu nu mă văd ca pe o victimă. Faptul că eu îmi spun povestea cred că îi va ajuta pe mulţi oameni, îi va ajuta să se deschidă", a declarat prinţul Harry, citat de Daily Mail

"Am crezut că dacă mă voi duce la terapie şi voi vorbi despre sentimentele mele, o să mă vindec, o să scap de ce mi-a mai rămas din mama. Dar a fost de fapt pe dos. Am trecut de la ceea ce era tristeţe pentru că o pierdusem la fericire, pentru că mi-am dat seama că ea aşa m-ar fi vrut, fericit", a mai arătat acesta. 

Ce spune Harry despre cei doi copii ai săi 

"Simt o mare responsabilitate să nu dau mai departe aceste traume ale mele, sau aceste experienţe negative pe care le-am avut de când eram copil sau chiar şi din viaţa de adult. Sunt multe momente în care mă surprind că, deşi ar trebui să îmi sufoc copiii cu dragoste, nu o fac. Mi-e teamă că dacă nu îmi îmbrăţişez copiii, va avea acelaşi impact asupra lor cum a avut şi asupra mea. Noi ştim doar ceea ce ştim. Eu şi soţia mea facem totul pentru a fi părinţi buni. Învăţăm din trecutul nostru, încercăm să nu mai repetăm greşelile. Vrem să rupem acest ciclu. E clar că nu ne facem prieteni în procesul ăsta, pe termen scurt", a continuat ducele de Sussex. 

Diagnosticat cu PTSD după moartea prinţesei Diana 

 

"Am fost într-o stare de şoc încă de la o vârstă fragedă. Eram în modul de luptă sau de fugă, atât ştiam. Eu şi terapeutul meu lucrăm clar cu Harry de la 12 ani. Trauma se întâmplă în noi", a mai declarat Harry, care a afirmat şi că a fost diagnosticat cu sindromul stresului post-traumatic după moartea mamei sale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel