Prinţul Charles, prezent la summitul G20 de la Roma
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 30 oct 2021, 09:00
WhatsApp
Prinţul Charles, prezent la summitul G20 de la Roma / Foto: Instagram Clarence House
Prinţul Charles, prezent la summitul G20 de la Roma / Foto: Instagram Clarence House
Prinţul Charles li se va alătura liderilor lumii la summitul G20 de la Roma.

Prinţul Charles li se va alătura liderilor lumii la summitul G20 din acest weekend, informează sâmbătă Clarence House, relatează Agerpres, citând dpa.

Preşedinţi şi prim-miniştri se întâlnesc la Roma pentru un summit al celor mai mari economii din lume în ajunul conferinţei ONU privind combaterea schimbării climatice (Cop26), care se deschide oficial luni, în Scoţia.

Prinţul Charles va susţine discursul inaugural la summitul din Glasgow şi i-a avertizat deja pe liderii lumii care se îndreaptă spre COP26 că lumea aşteaptă de la ei acţiuni concrete.

În capitala italiană, prinţul Charles va participa la recepţia şi dineul care vor avea loc sâmbătă seară la Palatul Quirinale, reşedinţa oficială a preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella.

Printre cei care îi vor întâmpina pe liderii din statele G20 vor fi Mattarella şi fiica sa, Laura Mattarella şi prim-ministrul Mario Draghi şi soţia sa Maria Serena Cappello.

Prinţul Charles a fost ultima dată la Roma în 2019Charles, care a vizitat ultima Roma în 2019 pentru a participa la canonizarea cardinalului John Henry Newman, se va alătura liderilor politici pentru fotografia oficială, înainte de a participa la recepţia privată şi la dineu.

În timpul summitului G20, premierul Boris Johnson îi va îndemna pe liderii celor mai mari economii să-şi respecte angajamente de a reduce emisiile dăunătoare de dioxid de carbon.

Downing Street a precizat că el va spune că ţările care au făcut cel mai mult pentru a provoca încălzirea globală trebuie să-şi asume răspunderea în faţa ţărilor care se confruntă acum cu consecinţele cele mai severe.

Cele DOUĂ motive pentru care Regina Elisabeta nu va ABDICA în favoarea Prințului Charles: Absolut NICIODATĂ

Regina Elisabeta este cel mai longeviv monarh britanic, cu 69 de ani de domnie și 95 de ani de viață pe care i-a împlinit în luna aprilie. 

Anul viitor, ea urmează să sărbătorească jubileul de platină, adică 70 de ani pe domnie. Regina Elisabeta a urcat pe tronul Marii Britanii la vârsta de 25 de ani, în februarie 1952 și de atunci și-a dedicat întreaga viață datoriei regale și țării.

Chiar dacă la un moment dat s-a zvonit că Regina Elisabeta va abdica în momentul în care va împlini 95 de ani, lucrurile nu au stat așa, experții regali au susținut că este puțin probabil ca monarhul să abdice vreodată de tron, datorită jurământului de serviciu pe tot parcursul vieții.

Cu cele două angajamentele regale pe care le are de îndeplinit, Summit-ul şi Jubileul de Platină de anul viitor, Regina este încă la fel de dedicată şi lasă de înţeles că nu va renunța niciodată la rolul ei de monarh. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?