Prințul Andrew a fost citat într-un nou dosar. De această dată sunt acuzații de înșelăciune
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - The Duke of York
Sursă foto: Facebook - The Duke of York
Prințul Andrew este implicat într-un nou dosar, de această dată alături de fosta sa soție. 

Prințul Andrew și fosta lui soție au fost numiți într-o hotărâre a Înaltei Curți într-un caz care o femeie de naționalitate turcă și un om de afaceri turc sunt reclamanți. Un judecător a spus că ”fonduri substanțiale” au fost plătite ducelui și ducesei de York.

Cei doi au fost numiți apoi de judecătorul adjunct al Înaltei Curți, David Halpern, într-o decizie recentă asupra cazului, care acoperă o dispută dintre Nebahat Isbilen, care are peste 70 de ani, și omul de afaceri din Londra, Selman Turk, scrie Sky News. Isbilen a avut nevoie de asistență pentru a-și muta bunurile din Turcia, după ce soțul ei a fost închis din cauza ”afilierii sale politice”, a spus judecătorul.

Fostul bancher, Turk, acceptase să o ajute pe doamna Isbilen să-și mute bunurile în afara accesului autorităților turce. De atunci, femeia în vârstă a susținut că Turk ”a încălcat obligațiile fiduciare pe care le avea față de ea” și ”avansează pretenții de înșelăciune”.

Banii lui Isbilen ar fi fost risipiți - ar fi ajuns la ducii de York

Litigiul este în desfășurare, iar Turk contestă cazul, dar au fost publicate o serie de hotărâri preliminare. Judecătorul Halpern a spus că un avocat care o reprezintă pe Isbilen i-a spus, într-o declarație pe propria răspundere, că au apărut informații care arătă că dovezile prezentate de Turk sunt ”înșelătoare”.

Acesta a adăugat că avocatul Jonathan Tickner i-a spus cum dovezile au arătat că ”banii au fost folosiți în scopuri care nu aveau legătură cu Isbilen, de exemplu, sume substanțiale au fost plătite prințului Andrew, duce de York și către Sarah, ducesă de York”.

Judecătorul a adăugat că avocatul Dan McCourt Fritz, care o reprezintă pe Isbilen, i-a spus că ”sumele totale despre care clientul său pretinde că au fost deturnate” se ridică la aproximativ 50 de milioane de dolari sau aproximativ 38 de milioane de lire sterline.

”Turk a oferit explicații pentru aproximativ două treimi din aceste sume, dintre care majoritatea au fost cheltuite pentru onorarii profesionale sau de altă natură sau pierdute în investiții proaste. Nu au fost oferite deloc explicații pentru ultima treime rămasă”, a adăugat judecătorul Halpern, în decizia sa.

Un purtător de cuvânt al Prințului Andrew a spus că nu poate să comenteze un caz în curs de desfășurare în instanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel