Prințesa care renunță la îndatoririle regale. Motivul din spatele gestului său
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Prințesa care renunță la îndatoririle regale. Motivul din spatele gestului său / Foto: Pixabay, de jbundgaa
Prințesa care renunță la îndatoririle regale. Motivul din spatele gestului său / Foto: Pixabay, de jbundgaa
O prințesă renunță la îndatoririle regale.

Prințesa Martha Louise a Norvegiei a decis să-și lase în urmă îndatoririle regale pentru a se concentra pe o afacere bazată pe medicina alternativă, alături de logodnicul ei, Durek Verrett, scrie deseret.com.

Familia Regală a lansat o declarație, spunând că "prințesa... renunță la rolul său de patronaj... și nu va reprezenta Casa Regală în prezent". În ciuda faptului că a renunțat la acest rol, palatul a clarificat că "în conformitate cu dorințele Regelui, Prințesa își va păstra titlul".

The Guardian a raportat că, în septembrie, un sondaj a constatat că 17% dintre norvegieni au o părere mai scăzută despre Familia Regală norvegiană, iar majoritatea participanților au spus că Martha Louise și logodnicul ei au fost motivul principal.

Euronews a raportat că Verrett se autointitulează "șamanul din a șasea generație" și a fost numit de unii un escroc sau un teoretician al conspirației pentru practicile sale de medicină, care se concentrează pe forme alternative de vindecare.

Logodnicul Prințesei Martha Louise vinde un medalion care ar vindeca Covid-19




Unele dintre criticile aduse lui Verrett se datorează unui medalion pe care îl vinde pe site-ul său, etichetat "Spirit Optimizer", pe care l-a atribuit drept sursă de vindecare de COVID-19.

Deși prințesa își va păstra titlul, ea a informat organizațiile că nu își va mai asuma rolul de patronaj și că nu va mai lucra cu ele, potrivit The Associated Press.

Prințesa în vârstă de 51 de ani a declarat că, pentru a separa afacerea de rolul ei în Familia Regală, ea și logodnicul ei nu vor discuta despre Familia Regală pe niciun canal de social media, producții media sau activități comerciale.

"Acest lucru este menit să tragă o linie de demarcație care separă mai clar activitatea comercială de casa regală a Norvegiei", a spus palatul în declarația sa.

Familia Regală le-a dat uitării. Verișoarele Reginei Elisabeta, închise în azil și declarate moarte, deși erau în viață

Fiecare familie are secretele ei, iar în cazul Familiei Regale britanice nu se face excepție. Născute în 1919 și respectiv 1926, Nerissa și Katherine Bowes-Lyon au fost două dintre fiicele lui John Herbert Bowes-Lyon și ale soției sale Fenella. John era fratele Reginei-mamă Elisabeta, mama actualei Regine, așa că Nerissa și Katherine sunt verșoare primare ale Reginei. Din păcate, ele nu au putut niciodată să facă parte din familia regală.

În terminologia medicală de la începutul anilor 1940, surorile au fost diagnosticate ca ”imbecile” și nu au învățat niciodată să vorbească. În 1941, ei au fost admise la Instituția Royal Earlswood pentru Deficiențe Mintale, acum închis, și, se presupune că, au fost tratate de familia lor ca și cum nu ar fi existat niciodată.

De fapt, o ediție din 1963 a Burke’s Peerage (o listă definitivă a nobilimii și aristocrației) din Marea Britanie, o menționa pe Nerissa ca fiind decedată în 1940, iar Katherine decedată în 1961. Abia în 1987 a fost publicată povestea tristei lor existențe. De fapt, după cum a fost raportat, Nerissa murise cu un an înainte, iar Katherine era încă în viață, cea de-a doua încetând din viață abia în 2014. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel