Prins cu o prostituată și bătut de polițiști, un român a câștigat la CEDO 13.000 de euro
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Prostituată
Prostituată

Statul român trebuie să plătească unui cetățean româno-canadian 13.000 de euro, după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis, marţi, că acesta a beneficiat de rele tratamente   după ce, în 2006, la Bucureşti, a fost prins de Poliţie cu o prostituată în maşina lui, ridicat şi dus la secţie.

Decizia luată marţi de o cameră a CEDO nu este finală, oricare dintre părţi putând cere, în termen de cel mult trei luni, judecarea cauzei de către Marea Cameră.  Petentul este Radu Sorin Ghiţă, un cetăţean româno-candian, născut în 1961, care locuieşte la Bucureşti, scrie Mediafax..

 Potrivit reclamantului, la 3 mai 2006, ora 1.00 noaptea, se afla cu domnişoara C. B. la el în maşina parcată într-un loc unde luminile stradale nu funcţionau. Doi poliţişti de la Secţia 3 din Capitală s-au apropiat de maşină şi le-au cerut celor doi actele de identitate. Ghiţă a prezentat permisul de conducere şi paşaportul, iar unul dintre poliţişti, D.U., i-ar fi zis: "Bă, ce te crezi, la vamă?", cerându-i cartea de identitate. Acesta s-a conformat, însă poliţistul a refuzat să îi înapoieze actele, susţinând că bărbatul a consumat alcool. În timp ce al doilea poliţist, A.H., a plecat cu documentele la maşina de Poliţie, D.U. l-a invitat să coboare din maşină, pentru a demonstra că nu băuse. Când s-a conformat, poliţistul l-ar fi împins între maşină şi zidul unei clădiri, petentul replicându-i: "Tataie, te porţi ca un miliţian". Atunci i-au fost puse cătuşe şi cei doi poliţişti l-ar fi lovit de mai multe ori la nivelul stomacului şi rinichilor, după care l-ar fi ridicat de jos şi dus la maşina de Poliţie, invitând-o şi pe C.B. să îi însoţească la secţie. Reclamantul a mai spus că ofiţerul D.U. a stat în spate şi l-a lovit tot drumul în cap.

 La secţie, petentul a fost dus într-un beci, de unde şi-a sunat avocatul, care a cerut să vorbească cu unul dintre poliţişti. După conversaţia dintre avocat şi ofiţerul A.H., poliţia l-a descătuşat şi i-a permis să părăsească secţia, cerându-i să nu depună plângere, susţine Ghiţă.

 Potrivit raportului Poliţiei asupra incidentului, cei doi ofiţeri s-au apropiat de maşina petentului şi au constatat că acesta întreţinea relaţii sexuale cu femeia cu care era, că a trebuit să insiste pentru ca acesta să le prezinte un act de identitate şi că i-au cerut apoi să urce în maşina de Poliţie, în timp ce ei întocmeau procesul verbal de contravenţie. În acel moment, Ghiţă ar fi devenit agresiv, şi-ar fi aruncat telefonul mobil şi ochelarii şi s-ar fi aruncat el însuşi la pământ, strigând că este abuzat de Poliţie.

 "Pentru a gestiona situaţia, am decis să îi punem cătuşe şi să îl ducem pe el şi pe domnişoara C. B. la secţie. A trebuit să folosim forţă fizică pentru a-i pune cătuşele, pentru că el îşi folosea forţa fizică împotriva noastră, încercând să scape şi ameninţându-ne. S-a dat în mod deliberat cu capul de pământ şi de uşile maşinii de poliţie. Cu greu, am reuşit să-l protejăm faţă de propria violenţă şi agitaţie", continuă raportul Poliţie. Versiunea Guvernului asupra faptelor a preluat punctul de vedere al Poliţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel