Data publicării:

Principesa Margareta: Valoarea are nevoie să fie ocrotită şi promovată. Societatea prosperă este menţinută de oamenii devotaţi și talentați

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
margareta
margareta

Valoarea are nevoie să fie ocrotită şi promovată, a afirmat, luni seara, principesa Margareta a României, la Ateneul Român, în deschiderea celei de-a patra ediţii a concertului caritabil organizat în beneficiul tinerilor artişti de valoare susţinuţi prin programul "Tinere Talente".

"Valoarea are nevoie să fie ocrotită şi promovată. Societatea prosperă şi stabilă este menţinută de oamenii devotaţi, talentaţi şi cu viziune în domeniile lor", a spus principesa Margareta, menţionând că precum strămoşii săi a ales acţiunile de binefacere în cultură şi în educaţie.

Ea a subliniat că "educaţia de calitate şi modelele care o inspiră sunt o condiţie esenţială a viitorului tinerilor artişti români", care deşi "sensibili, dar puternici, tineri, dar profunzi, timizi, dar autentici", "duc România culturală mai departe".

Organizată de Fundaţia Principesa Margareta a României, în acest an, gala a marcat jubileul regelui Mihai I, co-fondator al Fundaţiei. Concertul a avut loc în prezenţa fostului suveran, îndelung aplaudat de către public, la intrarea în sală, pe parcursul şi la finalul evenimentului, a principesei moştenitoare Margareta şi a principelui Radu, precum şi a altor membrii ai Familiei Regale.

Programul a inclus un repertoriu special, dedicat împlinirii vârstei de 90 de ani de către rege, printre care Zadok the Priest, Imnul Incoronării numărul 1 de George Frideric Handel, Concertul numărul 1 pentru vioară şi orchestră de Max Bruch.

Poema Română de George Enescu, piesă care se încheie cu acordurile Imnului Regal, a ridicat în picioare asistenţa, care, întoarsă către loja oficială unde se afla regele Mihai I, a aplaudat şi a scandat "Trăiască Regele!". Şi-a dat concursul violonistul Remus Azoiţei, care a concertat alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", avându-l la pupitru pe maestrul Christian Badea.

La final, toţi cei prezenţi - şefi de stat, membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri, personalităţi ale mediului cultural şi artistic, susţinători şi apropiaţi ai Fundaţiei - au fost invitaţi la un cocktail în foaierul Ateneului.

Evenimentul a prilejuit strângerea de fonduri din vânzarea de bilete şi sponsorizări, pentru ca Fundaţia să ofere şi în anul 2012 burse de studiu tinerilor artişti cu potenţial, care întâmpină dificultăţi materiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel