Principalul consilier medical din Franța: Noile tulpini echivaleză cu o nouă pandemie
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Sursa foto: Anna Shvets - Pexels
Sursa foto: Anna Shvets - Pexels
Principaul consilier medical din Franța, Jean-Francois Delfraissy, a declarat că probabil va fi nevoie de un al treilea blocaj național pentru a combate coronavirusul din țară, descriind noile variante drept „echivalentul unei a doua pandemii”.

Delfraissy a cerut acțiuni rapide ale guvernului, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la răspândirea de noi variante ale coronavirusului, conform BBC. Prof Delfraissy a spus că datele arată că noua variantă mai transmisibilă detectată în Regatul Unit reprezintă acum între 7-9% din cazuri în unele regiuni franceze și va fi greu de oprit.

El a spus că țara se află într-o situație mai bună decât altele din Europa, dar a descris noile variante drept „echivalentul unei a doua pandemii”.

"Fără reglementări mai stricte, ne vom găsi într-o situație extrem de dificilă de la mijlocul lunii martie", a avertizat consilierul într-un interviu acordat televiziunii BFM. Numărul deceselor provocate de virus a depășit 73.000 duminică în Franța, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel