Principal procuror anticorupţie dintr-o țară UE, condamnat la 8 ani de închisoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Unul din cei mai puternici procurori din Slovacia a fost condamnat marţi definitiv la 8 ani de închisoare pentru corupţie, informează dpa.

Curtea Supremă a respins apelul lui Dusan Kovacik faţă de condamnarea sa în primă instanţă anul trecut. Ca şef al parchetului special, Kovacik a fost mai mulţi ani principalul procuror în cazurile de mare corupţie şi crimă organizată.

Dusan Kovacik, găsit vinovat de primire de mită, în schimbul căreia i-a ajutat pe şefii unor grupări mafiote să evite să fie condamnaţi la închisoare

În septembrie 2021, el a fost găsit vinovat de primire de mită, în schimbul căreia i-a ajutat pe şefii unor grupări mafiote să evite să fie condamnaţi la închisoare.

Pedeapsă redusă la 8 ani

Tribunalul de primă instanţă l-a condamnat pe Kovacik la 14 ani de detenţie, pedeapsă redusă marţi la 8 ani. Procesul său a atras acuzaţii legate de mize politice.

Fostul prim-ministru Robert Fico, acum lider al opoziţiei, l-a descris drept un 'proces politic'. Potrivit lui Fico, Kovacic a fost forţat să demisioneze din funcţie pe baza unor acuzaţii 'fabricate', pentru a fi înlocuit ca procuror special cu un candidat preferat de guvern.

Citește și - Slovacia şi Polonia cer ca Ucrainei să i se acorde rapid statutul de candidată la aderarea la UE

Slovacia şi Polonia vor face eforturi comune pentru a ajuta Ucraina să obţină statutul de ţară candidată la aderarea la UE cât de curând posibil, au declarat miercuri, la Bratislava, preşedinta slovacă Zuzana Caputova şi omologul ei polonez Andrzej Duda, relatează dpa.

'Ambiţiile şi acţiunile imperiale ale Rusiei de astăzi'. Sistem de solidaritate pentru a face asta

Andrzej Duda a spus că Ucraina se apără nu doar pe ea ci şi Europa 'de ambiţiile şi acţiunile imperiale ale Rusiei de astăzi' şi are nevoie de un semn de solidaritate pentru a face asta.

'Ştim că este foarte important pentru societatea ucraineană de astăzi să simtă acceptarea Vestului', a spus el. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus recent că Ucraina va primi un prim răspuns în iunie la cererea sa de aderare la UE, în mod normal un proces lung şi complicat. Vezi continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel