Primul vehicul electric Mazda - MX-30, în producție. Când poate fi comandat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
În Japonia a început producția primului vehicul electric Mazda - MX-30, iar din toamnă acesta ajunge  și la dealerii din Europa. Modelul poate fi comandat de acum.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de companie, a început producția noului model Mazda MX-30, primul vehicul electric Mazda, la uzina Ujina Nr.1 din Hiroshima, Japonia.

Mazda MX-30 este echipată cu noua tehnologie pentru propulsie electrică de la Mazda, e-Skyactiv.

„Trenul de rulare cu tracțiune față este format dintr-un motor electric de 107kW (145 PS) ce funcționează pe curent alternativ și o baterie litiu-ion de 35,5kWh, echipând noul SUV cu o autonomie de condus de aproximativ 200km (WLTP combinat). Dimensiunile oferă echilibrul optim între autonomia care asigură confort șoferului și emisiile de CO2 din perspectiva LCA (Life-Cycle Assessment), iar bateria sistemului poate fi încărcată în proporție de 80% după aproximativ 40 de minute folosind încărcătoarele DC (curent continuu). MX-30 Skyactiv-Vehicle Architecture a fost special conceput pentru a completa comportamentul rutier prietenos inerent al vehiculului. În combinație cu tehnologiile de siguranță i-Activsense, noul SUV oferă șoferilor o experiență de condus unică, liniștită și fără probleme, care a fost o cerință importantă pentru inginerii noștri. Vehiculul trebuie să fie condus cu aceeași plăcere ca oricare alt model Mazda", se arată în comunicat.

Filosofia de design Kodo se regăsește și în noua direcție a companiei în materie de trenuri de rulare.

Interiorul are un cockpit centrat pe șofer, o consolă centrală suspendată, primul panou central Mazda cu ecran tactil de șapte inch pentru controlul funcțiilor aerului condiționat și o gamă de materiale noi, ecologice, cum ar fi pluta și țesătura de pe ușă care încorporează fibre din sticle de plastic reciclate, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel