Primul vaccin oral pentru Covid-19. Compania israeliană Oramed Pharmaceuticals începe testările clinice
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
O companie farmaceutică israeliano-americană se pregătește să lanseze prima etapă a studiilor clinice pentru ce ar urma să fie primul „vaccin” oral pentru Covid-19.

Conform The Jerusalem Post, compania farmaceutică Oramed Pharmaceuticals care face teste clinice pentru tehnologiile dezvoltate de Centrul Medical al Universității Hadassah a anunțat că va colabora cu indienii de la Premas Biotech pentru a dezvolta un nou vaccin oral. Împreună, acestea au înființat Oravax Medical.

În prezent, Oramed dezvoltă tehnologii care pot fi folosite pentru a administra oral tratamente pe bază de proteină care altfel ar trebui injectate în corp. Oramed se află în faza a treia a testărilor clinice în SUA pentru o capsulă orală de insulină pentru diabetul tip 1 și tip 2. „Un vaccin Covid-19 oral ar elimina câteva bariere pentru distribuirea rapidă și la scară largă, permițând potențiala autoadministrare”, a transmis CEO-ul Oramed, Nadav Kidron.

S-a încercat și în România

Și în România s-a încercat crearea unui vaccin împotriva Covid-19, de această dată cu administrare prin nas, chiar de la începuturile pandemiei. Dr. Virgil Păunescu și l-a autoadministrat.

VEZI ȘI: Dr. Virgil Păunescu: În toamnă (2020) putem începe producţia vaccinului COVID-19.

VEZI ȘI: Dr. Virgil Păunescu și-a autoadministrat vaccinul Oncogen împotriva Covid-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel