Primul lucru pe care bucureștenii îl cer viitorului primar al Capitalei /reportaj video DC News
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
DC News
DC News
Mai mulți români din capitală au răspuns la întrebarea Danei Mihai, jurnalistă DC News, cu privire la prioritatea de acțiuni pe care ar trebui să o aibă viitorul primar ales al Bucureștiului.

În peisajul urban al Europei, Bucureștiul strălucește ca o perlă de cultură, istorie și diversitate. În centrul acestei metropole, primarul Bucureștiului - oricum s-ar numi el - își desfășoară activitatea, având o importanță crucială în modelarea și gestionarea dezvoltării orașului. Rolul său este multifuncțional și exigent, cerând abilități de conducere, viziune și gestionare eficientă a resurselor pentru a întâmpina nevoile unei comunități în continuă evoluție.

Dana Mihai a vrut să afle de la oameni care ar fi primul lucru pe care aceștia l-ar dori realizat de la viitorul primar al Bucureștiului.

"Căldură pentru oameni. Sunt foarte mulți oameni care locuiesc la blocuri de 10-11 etaje care ar trebui să aibă grijă de ei, nu să stea cu grija că atunci când se defectează ceva, sunt și alte întreruperi. Plata căldurii în jur de 1.100 lei oferă o temperatură de 30 de grade de la agentul termic. Acest agent termic are prevederi contractuale contradictorii. Pleacă unii, vin alții. V-aș mai arăta cum s-a surpat carosabilul: s-a refăcut caroseria, dar mai jos pământul se lasă. Au venit, au reparat și au făcut aleea, dar nu îi interesează că mai jos e groapă", a răspuns un bunic.

"Căldură și apă caldă. Până acum am stat în frig din cauza lucrărilor", spune, în asentiment, un alt senior. "Curățenie, mai multe mijloace de transport, parcurile lasă de dorit: trebuie schimbate băncile", a mai completat acesta.

"Circulația lasă de dorit, căldura la fel. E un bloc în care sunt oameni mai în vârstă. În Sectorul 3 mai e, totuși, câte un parc", a mai declarat o femeie.

"Căldura și țevile. Se oprește apa. De bine, de rău, față de alții, am avut cât de cât căldură. La Colentina e nenorocire", a declarat un alt bărbat.

"Să fie pregătit din punct de vedere profesional, să fie pus pe anumite criterii. De ce nu se caută absolvenți din cadrul Facultății de Administrație Publică? Oamenii mai tineri decât mine sunt complet dezamăgiți. Poate nepoții sau strănepoții mei să mai aibă speranță, eu ce speranță să mai am? N-au învățat nimic de la Revoluție. Nu știu ce înseamnă capitalism. Să pui prețuri fixe într-o piață liberă? Habar nu au", a răspuns un bunic.

"Trebuie rezolvată problema parcărilor", a mai spus un cetățean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel