Data publicării:

Locuitorii insulei Kiritimati, din Oceanul Pacific, sunt primii oameni din lume care au întâmpinat anul 2024 - Foto

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Locuitorii insulei Kiritimati, situată în Oceanul Pacific, sunt printre primii din lume care au întâmpinat anul 2024 cu focuri de artificii şi petreceri în aer liber, transmite DPA. 

Kiritimati, cea mai mare insulă a statului Kiribati, are circa 5.000 de locuitori şi este prima insulă locuită care intră în noul an. Cu toate acestea, nu sunt planificate evenimente majore.

Insulele Chatham, parte din teritoriul Noii Zeelande, au marcat trecerea în 2024 la 15 minute după Kiritimati (10:15 GMT). Insulele, situate la circa 800 de kilometri est de Insula de Sud din Noua Zeelandă, au circa 700 de locuitori. Primul oraş important care va întâmpina Anul Nou este Auckland, cel mai mare oraş din Noua Zeelandă. Focurile de artificii vor lumina Sky Tower, iar un spectacol laser şi de animaţie sincronizat va lumina şi alte clădiri emblematice, cum ar fi Harbour Bridge din Auckland.

Spectacolul de artificii cu o durată de 30 de secunde din Sky Tower, cel mai înaltă clădire din emisfera sudică, va demara cu o numărătoare inversă proiectată pe baza turnului după care vor fi lansate 500 de kilograme de materiale pirotehnice. Directorul principal de operaţiuni al SkyCity, Callum Mallett, a spus că spectacolul de artificii din Sky Tower a devenit o tradiţie pentru multe familii.

Este un moment când oamenii se strâng pentru a celebra anul care vine şi pentru a petrece timp împreună cu prietenii şi familia. Noua Zeelandă este prima din lume care aduce Anul Nou şi suntem încântaţi să avem un rol în aceste celebrări. Capitala Wellington marchează de asemenea trecerea în noul an prin focuri de artificii şi muzică. La aceeaşi oră, două focuri de artificii în Samoa, unul în capitala Apia, iar celălalt în Savai'i, vor marca intrarea în noul an.

Focurile de artificii vor fi sincronizate de experţi pirotehnici din Noua Zeelandă şi vor începe simultan în ambele insule la miezul nopţii.

Sydney, care este cu două ore în urma Noua Zeelandă şi Samoa, va impresiona cu festivităţile desfăşurate în portul acestui oraş emblematic al Australiei. Un milion de persoane sunt aşteptate să asiste la spectacolul de artificii de la miezul nopţii. Samoa Americană, situată la doar 220 de kilometri est de Samoa, de cealaltă parte a Liniei internaţionale a datei (International Date Line), va marca ultima intrarea în 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel