Primele rezultate ale căutărilor fotbalistului dispărut, Emiliano Sala
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Accident aviatic - foto: AAIB
Accident aviatic - foto: AAIB
Primele rămășițe ale avionului în care zbura atacantul argentinian Emiliano Sala către Cardiff au fost găsite.

Conform autoritilor franceze, resturi din avion au fost gasite pe o plajă din Surtainville, pe peninsula Cotentin din Franța. E vorba de două perne despre care se presupune că provin din scaunele avionului prăbușit. Va fi declanșată o căutare subacvatică a avionului fotbaliștilului Emiliano Sala, anunță BBC.

După această descoperire, Air Accidents Investigation Branch (AAIB) a marcat o zonă de patru mile marine pătrate pentru o căutări.

Avionul a dispărut avându-i la bord pe Sala și pe pilotul David Ibbotson, la Crowle din North Lincolnshire, la sfârșitul săptămânii trecute. Din cauza condițiilor meteorologice și a mării agitate, nu este de așteptat să înceapă căutarea subacvatică până la sfârșitul acestei săptămâni și va dura până la trei zile, a spus un purtător de cuvânt al AAIB.

Citește și: Căutări fotbalist dispărut. Intervenții ale familiei și prietenilor

Navă de cercetare, în ajutor

Conform sursei citate, autoritățile vor folosi un sonar pentru a localiza orice epavă de pe fundul mării. În urma desoperirii rămășițelor, s-au efectuat evaluări detaliate ale traseului de zbor și a ultimei poziții radar cunoscute, care a identificat zona de căutare.

Cu ajutorul echipelor de salvare și operațiuni navale ale Ministerului Apărării, o navă specială de cercetare a fost acum însărcinată să caute epava. Dacă va fi găsită, un vehicul cu comandă de la distanță va fi trimis în mare pentru a-l examina.

Emiliano Sala este un atacant cumparat de Cardiff cu 20 de milioane de euro de la Nantes în urmă cu o săptămână. El a plecat de la Nantes către Cardiff la bordul unui avion de dimensiuni reduse pilotat de Dave Ibbotson, un instalator care mai lucra și ca DJ și pilota avioane ușoare în timpul liber fără să aibă licență!

Citește și: Avion-spion, INTERCEPTAT de un avion rusesc de luptă. Incident grav

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel