Primele imagini din "Titanic" în 3D, prezentate de James Cameron la Hollywood - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tita
tita

James Cameron, autor al celor mai profitabile două filme din istoria cinematografului,"Titanic" şi "Avatar", a prezentat vineri, la Hollywood, primele imagini adaptate în 3D ale 'Titanicului', înainte de proiectarea în sălile de cinema, în aprilie 2012, relatează AFP.

Cameron şi producătorul Jon Landau au proiectat 18 minute din film în marea sală de proiecţii a studiourilor Paramount.

"Titanic", lansat în 1997, a fost produs de Fox şi distribuit de Paramount. Cu un buget record în acea epocă - 200 milioane de dolari -, pelicula a avut încasări de 1,8 miliarde de dolari în toată lumea şi a câştigat 11 premii Oscar. A fost cel mai profitabil film din toate timpurile, până ce 'Avatar' i-a smuls acest titlu, pulverizându-i recordul, cu încasări de aproape 2,8 miliarde de dolari.

Minunatele imagini difuzate vineri dovedesc grija deosebită a lui Cameron la conversia în 3D, departe de lucrul de mântuială al câtorva studiouri care au masacrat filme turnate în 2D pentru a profita de valul de cinema în relief şi a avea încasări mai mari.

Filmul va fi lansat pe 6 aprilie pe ecranele nord-americane, cu patru zile înaintea împlinirii a 100 de ani de la plecarea Titanicului din Southampton către New York. Plecat în cursă pe 10 aprilie 1912, pachebotul s-a scufundat pe 15 aprilie, după ce s-a lovit de un iceberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel