Data actualizării:
Data publicării:

Primele imagini cu bancnotele care vor circula în Marea Britanie, sub domnia Regelui Carol al III-lea/ foto

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Primele imagini cu bancnotele care îl înfățișează pe Regele Marii Britanii, Carol al III-lea, au fost dezvăluite marți de Banca Angliei.  

Portretul lui Charles va apărea pe bancnotele de 5, 10, 20 și 50 de lire sterline. Restul designului va rămâne același cu modelul actual, scrie CNN

Se preconizează că noile bancnote vor fi emise până la jumătatea anului 2024 și vor circula împreună cu bancnotele care o prezintă pe Regina Elisabeta a II-a, care vor rămâne mijloc legal de plată în Marea Britanie, potrivit băncii.

„Acesta este un moment important, deoarece Regele este doar al doilea monarh care apare pe bancnotele noastre”, a spus guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, înainte de apariția imaginilor.

Reversul bancnotelor va rămâne neschimbat – modelele actuale prezintă portrete ale lui Winston Churchill, Jane Austen, JMW Turner și Alan Turing pe reversul bancnotelor de 5, 10, 20 și, respectiv, 50 de lire sterline.

„Pentru a minimiza impactul asupra mediului și financiar al acestei schimbări, noile bancnote vor fi tipărite doar pentru a înlocui bancnotele uzate și pentru a satisface orice creștere generală a cererii de bancnote”, a adăugat Banca Angliei.

La începutul acestei luni, au intrat în circulație primele monede care poartă efigia oficială a regelui Carol al III-lea. Cele 4,9 milioane de monede de 50 de pence prezintă portretul Regelui, iar pe revers, un design care simbolizează „viața și moștenirea” regretatei Regine, potrivit Monetăriei Regale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel