Primele apariții publice ale Regelui Charles, după ce rușii au spus că "a murit"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Regele Charles a apărut în public după ce jurnaliștii ruși au scris că a murit.

Regele Charles al III-lea a apărut marți în public, după ce presa rusă scrisese că acesta a murit, o știre falsă care s-a răspândit rapid și în alte țări. Astfel, monarhul în vârstă de 75 de ani a fost văzut marți părăsind Castelul Windsor și sosind la Clarence House, cu câteva ore înainte de a găzdui o audiență cu mai mulți veterani la Palatul Buckingham pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a războiului din Coreea, scrie Time.

VEZI ȘI: "Regele Charles a murit". Cum au reușit rușii să "îl îngroape" pe monarhul britanic înainte de vreme, fabricând documente

Întâlnirea a avut loc în contextul în care aproximativ 60.000 de membri ai forțelor armate britanice au servit în război, iar 1.100 de oameni și-au pierdut viața în Coreea. Aproximativ 227.000 de soldați sud-coreeni au fost, de asemenea, uciși în timpul conflictului.

O altă recepție a avut loc fără prezența Regelui Charles

În timp ce Regele Charles s-a întâlnit cu câțiva veterani ai războiului coreean, Prințesa Anne și Sophie, ducesa de Edinburgh, au găzduit mai târziu o recepție separată marți pentru sute de alți veterani în numele său, la care Regele Charles nu a participat. Anne a citit discursul monarhului.

„A fost o ambiție personală a mea să vă invit pe toți, într-o anumită formă, la Palatul Buckingham pentru a recunoaște această piatră de hotar semnificativă și pentru a vă asigura că sunteți onorați cu cel mai mare merit pentru serviciul dumneavoastră curajos pe care l-ați făcut în urmă cu peste 70 de ani”, a fost o parte din discursul Regelui. 

Regele Charles nu este prezent la toate evenimentele pentru încă tratat de cancer. Monarhul și-a redus îndatoririle pentru a-și putea urma tratamentul.

Știrea falsă care a pus pe jar lumea

Aparițiile de astăzi ale Regelui Charles au loc la o zi după ce guvernul britanic și ambasadele sale de la Moscova și Kiev au trebuit să declare că monarhul trăiește pe fondul zvonurilor false despre moartea sa răspândite de presa rusă. Luni, presa de stat rusă și unele conturi de pe rețelele sociale au citat surse necunoscute și au scris că monarhul a murit. Afirmațiile false s-au răspândit în mass-media din Ucraina și Tadjikistan.

Speculațiile și dezinformările despre Familia Regală nu se opresc aici. În presă au apărut tot mai multe teorii despre starea de sănătate a lui Kate Middleton, locul în care se află și căsătoria cu Prințul William, după ce Prințesa de Wales s-a retras din ochii publicului după o „operație abdominală planificată” în ianuarie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel