Primarul Nicușor Dan încasează o nouă lovitură în instanță
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Inquam Photos / Malina Norocea
Inquam Photos / Malina Norocea
Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, pierde pe bandă rulantă procese în instanță împotriva dezvoltatorilor imobiliari. Cel mai recent, pe 17 ianuarie,.

Tribunalul București a respins acțiunea Primarului General și a Primăriei Municipiului București pentru anularea autorizației de construcție emisă pentru proiectul One Lake Club. Tribunalul a admis exceptia lipsei calității procesuale active a Municipiului București și a Primarului General, confirmând încă o dată faptul că Nicușor Dan nu are dreptul să atace actele emise de primarii de Sector.

Aparent, Nicușor Dan a încercat să-și aroge atribuții care aparțin exclusiv Prefectului. De altfel, aceasta este o meteahnă mai veche a primarului general care a blocat urbanistic capitala, prin refuzul de a iniția noi documentații de urbanism și prin atacarea sistematică și ilegală a principalelor documentații de urbanism majore ale capitalei (precum PUZ-urile coordonatoare de sectoare sau PUZ Inel Median). 

În perioada septembrie 2022 - mai 2023, au fost emise aproximativ 250 de autorizații de construire de către Primarul Sectorului 2. Toate acestea au fost atacate de Nicușor Dan, care a pus la bătaie resurse publice - banii și avocații primăriei - alimentând un climat conflictual în loc să își îndrepte atenția asupra proiectelor esențiale de care Bucureștiul are nevoie urgent.

Dintre cele aproximativ 250 de autorizații atacate, peste 75 au ajuns în instanță, printre care cazul de față, al One Lake Club. Tribunalul București a analizat în această speță dacă primarul general are calitatea de a ataca în contencios administrativ acte emise de un primar de sector, răspunsul fiind negativ. Acesta este al treilea dosar distinct în care se emite această decizie nefavorabilă primarului general și în acest context este foarte posibil, date fiind argumentele Tribunalului București, ca Nicușor Dan să sufere noi înfrângeri în continuare și cu privire la celelalte autorizații atacate.

De remarcat că primarul Nicușor Dan și-a bazat atacul susținând că primăriile de sector îi sunt subordonate, ceea ce este total neadevărat. În realitate, între primăriile de sector și Primăria Generală sunt, conform legii, raporturi de colaborare, nu de subordonare, iar primarul general nu are calitatea de a ataca în instanță acte administrative emise de primarii de sector.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel