Primarul Kievului: Germania a trădat Ucraina. Simpatizanții lui Putin ocupă poziții cheie la Berlin
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Primarul Kievului: Germania a trădat Ucraina. Simpatizanții lui Putin ocupă poziții cheie la Berlin  /  Sursă foto: Facebook Vitali Klitschko
Primarul Kievului: Germania a trădat Ucraina. Simpatizanții lui Putin ocupă poziții cheie la Berlin / Sursă foto: Facebook Vitali Klitschko
Primarul Kievului, Vitali Klitschko, se arată indignat de modul n care Germania a abordat poziția războinică a Federației Ruse față de Ucraina.

Vitali Klitschko este sceptic față de poziția Germaniei cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Într-un articol publicat în Bild, acesta a susținut că simpatizanții lui Putin ocupă acum poziții cheie în Germania și exercită o influență considerabilă asupra politicii externe a țării.

„Am trăit în Germania multă vreme și încă mai am mulți prieteni acolo”, a scris Klitschko. „De aceea mă doare în mod deosebit să văd cum simpatizanții lui Putin au preluat controlul politic asupra multor probleme.

„Miliardele pe care Rusia le-a investit pentru a cumpăra corporații germane, foști politicieni și lobbyiști au dat roade pentru Vladimir Putin”, a susținut el.

Fostul campion mondial la box la categoria grea a deplâns decizia guvernului federal al Germaniei de a acorda prioritate Nord Stream 2 față de protejarea suveranității națiunilor europene și și-a exprimat uriașa dezamăgire a Ucrainei față de refuzul Germaniei de a le furniza arme de apărare, împiedicând în același timp și Estonia de la furnizarea de arme către Kiev.

„Acesta este eșecul de a oferi asistență și trădarea prietenilor într-o situație dramatică în care țara noastră este amenințată de trupele ruse”, a scris Klitschko.

„Mulți se întreabă: unde se află de fapt guvernul german? De partea libertății și a Ucrainei sau de partea agresorului? Sunt necesare semnale clare din partea Germaniei”, a adăugat el, conform RMX.

Polonia este îngrijorată de reticența Germaniei față de acțiunile Federației Ruse de la granițele UE

Premierul polonez Mateusz Morawiecki s-a declarat marţi îngrijorat de reacţia Berlinului la concentrarea de forţe militare ruse în apropierea frontierei Rusiei cu Ucraina, după ce au apărut informaţii că Germania blochează un eventual sprijin estonian pentru Kiev, transmite Reuters.

Observ cu îngrijorare situaţia din Ucraina şi reacţiile vecinilor noştri din Germania în faţa ameninţării din partea Rusiei, a scris Mateusz Morawiecki într-o postare pe Facebook.

O mare dezamăgire este, printre alte lucruri, ezitarea Germaniei în a-şi da consimţământul pentru furnizarea de arme din Estonia către un stat care se pregăteşte să se apere împotriva unui agresor, a adăugat el.

Publicaţia americană The Wall Street Journal a relatat vineri că Berlinul este reticent în a emite autorizaţii pentru exportul de arme de origine germană către Ucraina, care se pregăteşte pentru o potenţială invazie rusă.

La rândul său, ministrul apărării leton Artis Pabriks, citat de cotidianul german Bild, a declarat că politica Berlinului privind armele pentru Ucraina este o mare greşeală (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel