Primarul Gheorghe Falcă, "demolatorul" : A dărmat o piață din Arad, ignorând cetățenii
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Consilierul local Marin Lupaş, al municipiului Arad, acuză că primăria a decis mutarea Pieţei Catedralei fără ca cei afectaţi de această schimbare să fie consultaţi şi susţine că primarul Gheorghe Falcă va rămâne cunoscut drept 'demolatorul'.

Lupaş a postat marţi pe pagina sa de Facebook că actul majorităţii PNL, care a votat în Consiliul Local Municipal mutarea respectivei pieţe agroalimentare din locul unde aceasta fiinţa de circa 150 de ani într-o nouă locaţie, este încă o dovadă a faptului că primarul Gheorghe Falcă vrea să rămână cunoscut în istoria municipiului reşedinţă de judeţ drept 'demolatorul' simbolurilor arădene.

'În ciuda bunăstării a zeci de familii, a sutelor de arădeni care folosesc piaţa zilnic, precum şi să se ţină seamă de miile de semnături împotriva desfiinţării Pieţei Catedralei, la îndemnul unui primar mai arogant ca niciodată, luni s-a semnat sentinţa distrugerii a ceea ce toţi arădenii cunosc drept 'Piaţa Mare, a scris consilierul municipal.

El a arătat că toţi arădenii sunt de acord cu faptul că era nevoie de o modernizare a zonei menţionate, însă cu consultarea cetăţenilor de către administraţia locală. 'Inclusiv eu am susţinut această idee! Dar calea până la standardele europene visate de mai bine de un deceniu, trebuia pavată, cred eu, cu discuţii, consultări şi ajungerea la un consens cu cei impactaţi de decizia administraţiei locale.

Astăzi cred că s-a mai dărâmat un simbol al Aradului, un oraş al cărui farmec este distrus treptat şi sistematic din 2004 încoace, odată cu câştigarea de către Gheorghe Falcă, a primului său mandat de primar. Cred că acesta va rămâne în istoria oraşului drept 'demolatorul' stadioanelor, al parcurilor, iar de azi înainte şi al pieţelor!', a postat Marin Lupaş. Proiectul mutării Pieţei Catedralei pe strada Ion Rusu Şirianu, proiect în valoare de circa 5,6 milioane lei, a fost aprobat în şedinţa CLM Arad de luni, cu 10 voturi 'pentru' din partea consilierilor PNL şi UDMR, respectiv 8 abţineri din partea grupului PSD+ALDE şi a consilierului independent Marin Lupaş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel