Primarul din New York oferă câte 100 de dolari copiilor care se vaccinează: Poți cumpăra o mulțime de bomboane
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Primarul din New York impune vaccinarea obligatorie pentru tot sectorul privat /  Sursă foto: Facebook Bill de Blasio
Primarul din New York impune vaccinarea obligatorie pentru tot sectorul privat / Sursă foto: Facebook Bill de Blasio
Bill de Blasio, primarul orașului New York, va oferi câte 100 de dolari fiecărui copil care se vaccinează.

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, le oferă copiilor un stimul de 100 de dolari pentru a-i încuraja să se vaccineze de coronavirus înainte de Ziua Recunoștinței și de Crăciun. În acest sens, primarul s-a adresat copiilor și le-a spus: „Poți cumpăra o mulțime de bomboane”.

Copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și 11 ani vor fi eligibili pentru stimulentul unic atunci când vaccinările vor fi deschise copiilor de școală primară săptămâna viitoare.

Acesta marchează o extindere a unei politici anterioare introduse în iulie, când New York a început să ofere o recompensă de 100 de dolari adulților, după ce numărul de persoane care doreau să s e imunizeze a început să scadă.

„Vești bune, copiii sunt eligibili pentru stimulentul de vaccin de 100 de dolari”, a spus dl de Blasio într-o conferință de presă joi.

Primarul își dorește ca oamenii să fie în siguranță

„Așadar, vrem cu adevărat ca atât copiii, cât și familiile să profite de acest lucru. Toată lumea ar putea folosi puțin mai mulți bani în preajma sărbătorilor. Dar, cel mai important, ne dorim ca copiii noștri și familiile noastre să fie în siguranță.”, a precizat primarul.

Oficialii speră că recompensa în numerar va încuraja copiii să se vaccineze rapid înainte de sezonul de sărbători care se așteaptă, când infecțiile probabil vor crește.

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor au aprobat la începutul acestei luni distribuirea vaccinului Pfizer la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Decizia face ca până la 28 de milioane de copii din America să fie eligibili pentru vaccinare.

De cealaltă partea, s-a publicat faptul că mii de ofițeri de informații ar putea fi demiși în curând pentru că nu au respectat termenul limită de vaccinare al guvernului. Joe Biden a emis un șir de mandate de vaccinare care le spun angajaților federali, contractorilor și lucrătorilor din domeniul sănătății că trebuie să se vaccineze.

Angajații federali care nu se conformează sau nu au un motiv medical până pe 22 noiembrie s-ar putea confrunta cu o suspendare de până la 14 zile, urmată de o posibilă concediere.

Mai multe agenții de informații aveau cel puțin o cincime din forța de muncă nevaccinată la sfârșitul lunii octombrie, a declarat Chris Stewart, un republican din Utah, care este membru al Comitetului de Informații al Camerei, scrie The Telegraph.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel