Data publicării:

Primarul din New York, acuzat de finanțare ilegală a campaniei electorale și corupție

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Metropolitan Transportation Authority of the State of New York
Sursa: Metropolitan Transportation Authority of the State of New York
Edilului democrat al orașului New York i se aduc mai multe acuzații, între care corupție și finanțarea ilegală a campaniei electorale.

Citește și: Planurile economice ale vicepreședintei Kamala Harris: Impozite, îngrijirea copiilor, locuințe

Eric Adams, primarul democrat al orașului New York, a fost inculpat pentru cinci capete de acuzare de procurorii federali din Manhattan, acuzații printre care se numără solicitarea unei finanțări ilegale a campaniei electorale și corupție, într-o anchetă ce are legătură cu Turcia, potrivit unui document judiciar consultat joi de AFP.

 Adams, în vârstă de 64 de ani, este cercetat de mai multe luni în acest dosar deschis în urma unor suspiciuni privind finanțarea campaniei sale electorale din anul 2021, când a devenit al doilea primar afro-american din istoria New York-ului.

Rechizitoriul menționează în special acte de fraudă electronică, solicitarea ilegală a unor contribuții pentru campanie de la un cetățean străin și luare de mită de la un oficial turc în schimbul influențării favorabile a unui dosar referitor la construirea unei clădiri zgârie-nori care găzduiește misiunea Turciei la ONU și consulatul turc. Eric Adams ”și-a continuat relațiile corupte inclusiv după ce a devenit primar”, se mai arată în același document.

În prima sa reacție după anunțarea inculpării, el a declarat că se consideră nevinovat și este nerăbdător să se apere în instanță, adăugând că în acest timp își va continua în mod normal activitatea de primar al celui mai populat oraș din SUA.

Calculatoare și telefoane mobile, ridicate de autorități

Campania lui Adams a intrat în atenția federală în noiembrie 2023, când agenți ai FBI au făcut o percheziție la locuința colectoarei de fonduri a campaniei sale - Brianna Suggs, în vârstă de 25 de ani - și au ridicat calculatoare și telefoane mobile, precum și un dosar de hârtie marcat ”Eric Adams”.

În săptămâna de după percheziție, primarul a renunțat la o vizită la Washington, unde trebuia să se întâlnească cu oficiali ai administrației Biden și ai Congresului pentru a discuta despre situația migranților în orașul său, și s-a întors la New York. ”Aștept ca toți membrii echipei mele să respecte legea și să coopereze în totalitate cu orice tip de investigație”, a spus Adams într-un comunicat de la momentul respectiv.

”Este exact ceea ce voi face în continuare”, a afirmat el, asigurând că nu are nimic de ascuns. Potrivit New York Times, mandatul de percheziție pentru casa Briannei Suggs a vizat să găsească probe ale unei conspirații între campania primarului, guvernul turc și un dezvoltator imobiliar turc din Brooklyn. Vezi articolul complet aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel