Data actualizării:
Data publicării:

Primarul din Moscova recunoaște că „situația este dificilă”. Luni se anunță „zi liberă” pentru „minimizarea riscurilor” / Toate evenimentele în aer liber, suspendate

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Tot mai multe îngrijorări la Moscova, pe fondul avansului trupelor Wagner către capitala Federației Ruse.

Update 2:

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a confirmat că în oraş a fost declarat "regim antiterorist", potrivit unui comunicat. "Situaţia este dificilă. Pentru a minimiza riscurile, eu, în cadrul comandamentului operaţional, am decis să declar ziua de luni zi nelucrătoare - cu excepţia autorităţilor şi întreprinderilor cu ciclu continuu, a complexului militar-industrial şi a serviciilor oraşului", a declarat Serghei Sobianin pe Telegram, conform Rador.

"Vă rog să vă abţineţi, pe cât posibil, de la deplasările în oraş. Este posibil ca traficul să fie blocat în anumite zone şi pe anumite drumuri", a mai spus el.

Potrivit lui Sobianin, serviciile oraşului Moscova sunt în stare de alertă maximă. Presa de stat rusă RIA Novosti a relatat sâmbătă că măsurile de securitate sunt întărite în mai multe locuri de pe şoseaua de centură a Moscovei. Un punct de control cu un lansator de grenade şi un transportor blindat de trupe a fost instalat la ieşirea de pe şoseaua de centură a Moscovei în zona Iasenevo, iar vehiculele sunt verificate, potrivit RIA.

Anterior, sâmbătă, Comitetul naţional antiterorist rus a anunţat introducerea unui "regim de operaţiuni antiteroriste" la Moscova, precum şi în regiunea Moscovei şi în regiunea Voronej.

Regimul antiterorist include, dar nu se limitează la: verificări de documente, protecţia consolidată a ordinii publice, monitorizarea convorbirilor telefonice, restricţionarea comunicaţiilor, restricţionarea circulaţiei vehiculelor şi a pietonilor pe străzi.

Între timp, echipamente ale companiei militare private Wagner se deplasează pe teritoriul regiunii Lipeţk din sudul Rusiei, potrivit guvernatorului regiunii, Igor Artamonov. Lipeţk este principalul oraş din regiunea cu acelaşi nume şi se află la aproximativ 470 de kilometri sud de Moscova.

Update:

Regiunea Moscova a suspendat toate evenimentele de masă în aer liber până la 1 iulie, au anunțat autoritățile.

Știrea inițială:

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a publicat o declarație pe Telegram în care anunță că „a fost declarat un regim de operațiuni antiteroriste la Moscova” și că luni va fi „zi nelucrătoare” pentru „minimizarea riscurilor”, conform BBC.

El le-a cerut moscoviților „să se abțină de la a călători în jurul orașului pe cât posibil”.

„Serviciile orașului sunt în alertă maximă”, a spus el.

CITEȘTE ȘI      -      Cine e Evgheni Prigojin, cel care amenință sistemul de putere de la Kremlin. „Bucătarul lui Putin“ a fost condamnat la închisoare și a intervenit în alegerile din Occident

Mercenarii Wagner par să se deplaseze spre nord, în direcția capitalei.

„Situația este dificilă”, a mai spus primarul Moscovei Sobyanin în declarația sa postată pe Telegram.

El a adăugat că este posibil ca unele drumuri sau cartiere din oraș să fie închise circulației.

CITEȘTE ȘI     -      Rușii distrug drumuri în calea mercenarilor. Fac praf autostrada Don / video

Ministerul rus de Externe avertizează Occidentul să nu profite de rebeliunea lui Wagner

Ministerul rus de Externe a avertizat țările occidentale să nu folosească rebeliunea șefului lui Wagner, Evgheni Prigojin, pentru a atinge ceea ce a numit „obiective rusofobe”, conform CNN.

„Asemenea încercări sunt zadarnice și nu vor găsi un răspuns nici în Rusia, nici în rândul forțelor politice sensibile din străinătate”, a declarat Ministerul de Externe într-un comunicat.

„Aspirațiile aventuriste ale conspiratorilor, de fapt, vizează destabilizarea situației din Rusia, distrugerea unității noastre și subminarea eforturilor Federației Ruse menite să asigure o securitate internațională de încredere”, se arată în comunicat.

„Suntem convinși că în viitorul apropiat situația va găsi o soluție demnă de înțelepciunea veche a poporului rus și a statului rus”, a mai spus MAE rus.

CITEȘTE ȘI      -      Armata rusă a bombardat autostrada M4 care duce spre Moscova (VIDEO) // Avionul lui Putin a decolat spre Sankt-Petersburg

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel