Data publicării:

Primarul din Mioveni, denunțat de un vechi prieten, supărat că nu i-a angajat fiica medic chirurg și că postul a fost ocupat prin concurs. Proba care-l incriminează pe edil - REFERAT

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Alexandru Busca
Inquam Photos / Alexandru Busca
Primarul Ion Georgescu a fost denunțat de o veche cunoștință. Denunțătorul îl cunoștea de 30 de ani și i-ar fi promis suma de 30.000 de euro pentru a-i angaja fiica medic chirurg la spital, pe baza influenței dată de funcție. După ce pentru postul vizat de fiica sa s-ar fi dat concurs și s-ar fi angajat, bărbatul l-a denunțat pe edil la DNA dar nu înainte de a-i da 10.000 de euro mită. Edilul ar fi fost prins când o restituia, deși susține că e vorba despre un împrumut, dar anchetatorii l-ar fi înregistrat ambiental. 

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, este arestat pentru trafic de influență. Totul a început după denunțul pe numele său, înregistrat în 8 iunie 2023. Primarul orașului Mioveni era acuzat că ar fi fost implicat în comiterea unei infracțiuni de corupție, arată referatul procurorilor, care continuă: ”În esență, (denunțătorul n.r.) a sesizat că între acesta și Georgescu Ion – primar al orașului Mioveni ar fi existat o înțelegere ca în schimbul sumei de 30.000 de euro Georgescu Ion va interveni la persoanele cu funcții de conducere din cadrul Spitalului orășenesc Mioveni pentru ca fiica denunțătorului să fie încadrată la această unitate medicală în funcția de medic chirurg. De asemenea, (.....) a susținut că din cei 30.000 de euro a remis efectiv lui Georgescu Ion suma de 10.000 euro, precum și faptul că aceste activități ar fi avut loc în cursul anului 2022”. 

Fiica denunțătorului era ”medic rezident pe specilitatea chirugie generală la Spitalul Județean de Urgență Sibiu, activitate care urma să se termine în luna decembrie 2022, iar ulterior nu mai avea un loc de muncă”. Denunțătorul a luat legătura cu primarul în martie 2022, cei doi cunoscându-se de 30 de ani, pentru a-l întreba dacă o poate angaja pe fiica asa în Spitalul orășenesc Mioveni. 

”Întrucât știa că din luna decembrie 2022, fiica sa nu mai are un loc de muncă, în luna martie 2022 (.....) a luat legătură cu Georgescu Ion, primar al orașului Mioveni, persoană pe care o cunoștea de circa 30 de ani, pentru a-l întreba dacă acesta îl poate ajuta ca (.....) să fie angajată în cadrul Spitalul orășenesc Mioveni, iar acesta i-a comunicat că îl va ajuta” arată referatul procurorilor. Denunțătorul a promis, conform sursei citate, 30.000 de euro pentru angajarea fiicei sale ca medic chirurg. 

În decembrie 2022, denunțătorul i-ar fi dat edilului 10.000 de euro, primarul asigurându-l de influența sa, mai arată sursa citată. 

”În condițiile în care Georgescu Ion nu își onora promisiunea, văzând și faptul că în perioada aprilie-mai 2023 la nivelul Spitalului orășenesc Mioveni a fost derulată o procedură de ocupare a unei funcții de medic specialist chirurgie generală, aceasta fiind funcția vizată de pentru fiica lui (.....), acesta și-a arătat neîncrederea în finalizarea demersurilor promise de Georgescu Ion referitoare la încadrarea lui (.....) la Spitalul orășenesc Mioveni.

În acest context, Georgescu Ion l-a asigurat pe (.....) de faptul că va onora partea de înțelegere și că (.....) va fi încadrată la Spitalul orășenesc Mioveni în cursul anului 2024, totodată, arătându-se dispus să îi restituie suma de bani primită pentru a obține încadrarea acesteia la unitatea medicală.

Văzând că (.....) era nemulțumit că (.....) nu fusese încă încadrată la Spitalul orășenesc Mioveni și că încadrarea era amânată pentru anul 2024, Georgescu Ion l-a chemat pe (.....) în data de 04.10.2023, după terminarea programului de lucru, la sediul Primăriei orașului Mioveni unde i-a restituit suma de 10.000 euro primită anterior de la (.....) în modalitatea și scopul mai sus arătate.

Restituirea sumei de 10.000 euro a fost constatată în mod direct de către organele de urmărire penală” arată referatul. 

Primarul, înregistrat ambiental

”Cu ocazia audierii în calitate de suspect, Georgescu Ion a susținut că cei 10.000 de euro restituiți în data de 04.10.2023 lui (.....) reprezintă restituirea unui împrumut acordat anterior de cel din urmă, însă acest aspect este în contradicție totală cu probatoriul administrat în cauză, în condițiile în care, cu ocazia audierilor (.....) a susținut că cei 10.000 de euro reprezintă o parte din suma de 30.000 de euro pe care Georgescu Ion o acceptase pentru a interveni pe lângă persoanele cu funcții de conducere din cadrul Spitalului orășenesc Mioveni pentru a o încadra pe (.....) - fiica lui (.....), în funcția de medic chirurgie generală la această unitate medicală, aspect care se coroborează cu procesele verbale de redare a discuțiilor în mediu ambiental, în care cei doi vorbesc despre suma de 10.000 euro dată în scopul indicat de (.....) și nu în scopul indicat de Georgescu Ion, respectiv cu titlu de împrumut” mai transmit procurorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel