Primarul Chișinăului, anunț la Buzău despre Radio Chișinău
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Primarul Chișinăului, Ioan Ceban, a făcut un anunț la Buzău despre Radio Chișinău.

Primarul municipiului Chișinău, Ioan Ceban, a declarat sâmbătă la Buzău, că postul Radio Chișinău va continua să emită în legalitate folosind toponimicul „Chișinău” cel puțin până la finalul mandatului actualului primar al municipiului Chișinău.

Ce spune primarul Chișinăului

Ioan Ceban a explicat, sâmbătă, la Buzău, că dacă Consiliul General al municipiului Chișinău va respinge din nou proiectul de decizie privind folosirea toponimicului „Chișinău” de către filiala Radio România din Republica Moldova va acorda această permisiune în cadrul Consiliului Primarului și decizia se va lua astfel încât Radio Chișinău să poată emite în continuare sub această denumire.

„Am înaintat din nou acest proiect de decizie Consiliului General al municipiului Chișinău pentru ședința de joi și cum nu avem garanția că acest proiect va trece am discutat cu domnul președinte al CJ Buzău să luăm decizia în alt fel astfel încât ca, cel puțin provizoriu, pe timpul mandatului meu până în noiembrie 2023, Radio Chișinău să poată continua sub această denumire. Astfel, dacă proiectul de decizie al executivului de la Chișinău nu va fi adoptat joi, lunea viitoare voi convoca Consiliul Primarului și vom lua această decizie”, a declarat primarul municipiului Chișinău, Ioan Ceban.

Buzăul a decis să ajute Chișinăul

De cealaltă parte, președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a declarat că a decis să se implice în rezolvarea acestei probleme după ce a văzut că anumite persoane din cadrul Consiliului General al municipiului Chișinău încearcă să profite politic de pe seama acestei decizii.

„Nu este normal ca anumite persoane să încerce să profite politic de pe urma acestei decizii. Am constatat că anumiți consilieri de la Chișinău încearcă să negocieze asigurarea majorității pentru acordarea votului pe acest proiect de asigurarea unor majorități pentru a-și trece prin consiliu anumite proiecte de care sunt direct interesați iar acest lucru nu mi se pare corect. Indiferent de poziția pe care o ocupăm efemer în cadrul autorității publice deciziile pe care le luăm nu trebuie să-i afecteze pe cei care ne-au trimis să îi reprezentăm ori eu cred că votul prin care a fost interzis folosirea denumirii de Radio Chișinău afectează o mare parte din cetățenii Republicii Moldova”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Cu ce ocazie a venit Ceban în Buzău

Primarul municipiului Chișinău Ioan Ceban a venit sâmbătă dimineață la Buzău unde se desfășoară cea de-a II-a ediție a Zilelor Chișinăului la Buzău pentru a anunța că a identificat soluția juridică prin care filiala Radio România din Republica Moldova să poată continua în legalitate emisia sub denumirea de Radio Chișinău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel