Primarul Aiudului, cetăţean de onoare al oraşului Gyomaendröd
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Aiud
Aiud

Consilierii locali ai oraşului maghiar Gyomaendröd, oraş înfrăţit cu municipiul Aiud din anul 1993, au căzut de acord ca primarul Mihai Horaţiu Josan să primească distincţia de cetăţean de onoare, informează Alba24.ro.

Primarul Aiudului, Mihai Horaţiu Josan a precizat că a primit cu bucurie onoarea de a fi numit cetăţean de onoare al oraşului Gyomaendröd, fiind conştient de valoarea acestei distincţii.

Autorităţile locale din Gyomaendröd au acordat până în 2011, titlul de cetăţean de onoare, unei singure persoane, o dată la 2 ani.

Potrivit autorităţilor locale aiudene, printre motivele care au stat la baza acordării titlului de cetăţean de onoare primarului municipiului Aiud au fost longevitatea relaţiei dintre cele două localităţi, determinată de implicarea lui Mihai Horaţiu Josan în legăturile dintre comunităţi, încă de la începutul parteneriatului, din 1993, când era consilier local în CL Aiud. În acest moment, între cele două comunităţi există relaţii culturale, economice şi schimburi între cetăţeni, de la cei mai tineri, până la cei mai în vârstă dintre ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel