Primăria Tulcea a obținut aproape 10 milioane euro prin PNRR
Primăria municipiului Tulcea a obținut finanțare europeană de 9,2 milioane euro în prima zi în care a început să funcționeze PNRR.
Primăria municipiului Tulcea a obţinut finanţare europeană în valoare totală de peste 9,2 milioane de euro în prima zi în care a început să funcţioneze Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a anunţat sâmbătă primarul Ştefan Ilie.
Suma de 9.297.647 euro, adică 45.769.526,89 de lei, va fi folosită pentru reabilitarea energetică şi consolidarea unor blocuri de pe strada Gării şi din zona străzii Isaccei şi pentru realizarea a nouă staţii de încărcare electrică.
Mesajul primalului
"Mulţumesc pentru cooperare asociaţiilor de proprietari cu care m-am întâlnit aproape în fiecare săptămână, care au înţeles importanţa obţinerii fondurilor nerambursabile din programele 'Renovarea energetică moderată a clădirilor rezidenţiale' şi 'Renovarea integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale' din PNRR şi care au completat documentele solicitate de Echipa de proiecte din cadrul aparatului de specialitate", a scris Ştefan Ilie pe Facebook.
Potrivit acestuia, 25 de asociaţii sunt implicate, la momentul actual, în proiecte de reabilitare energetică şi consolidare a 63 blocuri, adică 132 scări şi 2.439 apartamente, iar Primăria realizează expertizele tehnice pentru realizarea acestor proiecte.
Asociația Comunelor din România, filiala Tulcea și Organizația IsraAID au semnat un parteneriat pentru ajutorul acordat ucrainenilor
Joi, 24 martie, la sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea a fost semnată Înțelegerea de cooperare dintre Asociația Comunelor din România, filiala Tulcea și Organizația IsraAID, sub egida Consiliul Județean Tulcea, respectiv a Adunării Parlamentare a Mediteranei.
La evenimentul organizat începând cu ora 10.00 au participat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, președintele Asociației Comunelor din România, filiala Tulcea, Eugen Ion, Mirela Furtună, deputat, Valentyn Stroia, director al Organizației comunale a Consiliului Orășenesc Izmail, Valerio Carafa, ofițer operațiuni de urgență în cadrul ISRAAID, Kieran Bligh, ofițer logistică medicală în cadrul IsraAID.
Președintele Teodorescu: ce presupune acest Protocol
În deschiderea conferinței, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a făcut referire la importanța pe care o are acest parteneriat pentru susținerea vecinilor afectați de conflictul armat din Ucraina.
„Organizația IsraAID ne va sprijini cu o expertiză relevantă în acest tip de situații de criză, importând experiențe de la cei care au trecut prin astfel de probleme de-a lungul anilor“, a declarat Horia Teodorescu.
Șeful Executivului județean a explicat, concret, ce înseamnă acest Protocol: va fi organizată o platformă care va permite o cunoaștere exactă a tuturor produselor care ajung în depozitul din Tulcea și a transporturilor care pleacă spre Ucraina.
În acest context, președintele Consiliului Județean Tulcea a prezentat o parte dintre acțiunile ce vor fi organizate: numărarea și sortarea stocurilor existente, pe categorii și mutarea lor pe secțiuni, în funcție de nevoi, instituirea unui sistem de codificare standardizat pentru inventar, pentru a se asigura că datele corecte pot fi încărcate în SMD (Sistemul de Management al Depozitului), elaborarea unor proceduri standard simple de operare, în limbile engleză/română/ucraineană, pentru sosirea camioanelor, pentru a ghida șoferii unde să meargă, să descarce/încarce și să notifice poziționarea lor la intrare, elaborarea unui ghid simplu, cu instrucțiuni de ambalare pentru donatori, pentru a asigura o recepție eficientă și o descărcare facilă a bunurilor. De asemenea, Protocolul face referire și la înființarea unei camere de control, care să permită gestionarea fără probleme a operațiunilor de depozitare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News