Primăria Sectorului 5, fără contract de salubrizare. Blocaj total
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Daniel Florea a dezvăluit o situație greu de imaginat în sectorul 5. Primarul a precizat la DC News Live că în sectorul în care este edil, nu există contract de salubrizare de mai mulți ani. Situația este cu atât mai îngrijorătoare, cu cât există posibilitatea să ca nici anul acesta să nu fie semnat un astfel de contract.

”Sectorul 5 nu a avut de foarte mult timp propriul contract de salubrizare. Salubrizarea se făcea pe două treimi dintre străzi, de către o firmă, printr-un contract pe procedură de urgență cu Primăria Capitalei. Din această cauză au fost toate problemele.

Prima procedură de licitație am făcut-o în august (nr. - 2016) iar în decembrie s-a anulat, nu s-a prezentat nimeni, nu a avut nimeni curaj să vină iarna când știa ce urmează și să facă dezăpezirea. Am dezăpezit cum am putut. În ianuarie am reluat licitația și încă suntem în procedură, a fost contestată. De un an de zile. Am mers pe lege, au fost lucruri contestate în instanță.

Am trecut teoretic de ultima etapă, cea de procedură electornică pentru oferta financiară. Sunt două firme. Estimarea a fost 70 de miloane de lei pe an. Una a oferit 56 de milioane, iar cealaltă 41 de milioane. Comisia de licitație a avut ședință ieri, am înțeles că vineri au din nou ședință și li se va cere justificarea de preț. Mie mi-ar conveni foarte tare să se reducă prețul, dar sper să fie prețuri reale. Probabil va mai trebui un termen, apoi 11 zile de contestații, iar dacă nu contestă nimeni sper ca până la finalul lui august să existe un contract de salubrizare.

Dacă se va contesta, fiind vacanță judecătorească, prima oară probabil se va duce la CNSC, va dura o lună, după care se va duce la instanță, va mai dura o lună cel puțin. Va veni din nou iarna. Vom trece din nou iarna la fel”, a declarat Daniel Florea la DC News Live.

Iată declarația:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel