Primăria Sectorului 1, vinovată pentru criza gunoaielor, constată Garda de Mediu într-un document
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto Facebook Clotilde Armand
Foto Facebook Clotilde Armand
A apărut un document prin care Garda de Mediu constată că Primăria Sectorului 1 se face vinovată de situația gunoaielor. 

În urma unui control, Garda de Mediu a stabilit că operatorul de salubritate, respectiv Romprest, respectă prevederile legale. Responsabilitatea pentru blocajul de săptămână trecută ar fi fost generat de lipsa de acțiune din partea Primăriei Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand. 

Nota de constatare a fost trimisă de către compania Romprest către Guvern, Prefectură și Primăria Capitalei, în scopul solicitării de sprijin pentru rerularea în regim de normalitate a serviciului de salubritate.

Documentul de șapte pagini apărut ca urmare a controlului Gărzii de Mediu arată prezentarea cronologică făcută de inspectori a evenimentelor care au dus la situația de blocaj, dar și cadrul legal în materie.

În adresa trimisă de Romprest către Guvern și Primăria Municipiului București, după primirea notei de constatare, se mai arată că: 'Constatările controlului sunt că Romprest a notificat la timp toate autorităţile asupra iminenţei acestei situaţii de blocaj. De asemenea, se confirmă că activitatea Romprest se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale aplicabile, iar autoritatea de control, Garda Naţională de Mediu, nu a dispus sancţiuni asupra operatorului. Aşadar, considerăm că am întreprins toate demersurile legale, iar deblocarea acestei situaţii îi revine Autorităţii contractante prin respectarea obligaţiilor legale', conform stiripesurse.ro.

Prefectul Capitalei: Primăria Sectorului 1 trebuie să plătească Romprest pentru serviciile prestate

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a intervenit în scandalul gunoaielor, afirmând că Primăria Sectorului 1 trebuie să plătească datoriile către Romprest, pentru serviciile prestate.

Alin Stoica susține atât că firma prestatoare, respectiv Romprest, nu are voie să întrerupă furnizarea serviciilor, dar și că primarul Clotilde Armand trebuie să plătească datoriile.

'Prestatorul nu are voie să sisteze colectarea deșeurilor. Cu privire la celelalte servicii, poate reduce frecvența şi cantitatea, în măsura în care sunt întârzieri de plată de peste 45 de zile. La fel, Primăria Sectorului 1 trebuie să achite serviciile. Această discuţie despre cine are dreptate este o discuţie perdantă din start. Justiţia va decide, nu noi', a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit Gândul.

Prefectura nu va indica vinovați în scandalul gunoaielor de la Sectorul 1, dar trebuie să ajute la identificarea unei soluții, a mai spus Alin Stoica. 

'Prefectura Capitalei trebuie să ajute la identificarea unei soluţii de deblocare, pentru a asigura continuitatea serviciilor şi siguranţa cetăţenilor. Ideal, cu acordul părţilor', a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel