Primăria Cluj-Napoca va cumpăra tramvaie în valoare de 7 milioane de euro dotate cu wi-fi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tramvaie noi la cluj
tramvaie noi la cluj

Noile tramvaie vor avea dotări ultramoderne cum ar fi wi-fi, sistem de monitorizare a călătorilor sau scaune ergonomice. Primăria va depunde cerea de licitaţie pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), şi se va cere ca tramvaiele să fie livrate la şase luni de la semnarea contractului, în lunile aprilie-mai 2012.

"Am hotărât demararea licitaţiei de tramvaie noi. Se postează, miercuri, pe SEAP, un anunţ prin care dorim să cumpărăm garnituri de tramvaie noi cu dotări minimale, cum ar fi consum de curent cu 50 la sută mai mic decât cel de astăzi, cu podea joasă, cu locaţii speciale pentru cărucioare pentru copii sau persoane cu dizabilităţi, sistem de înregistrare video, sistem de contorizare a numărului de călători, aer condiţionat, scaune ergonomice, sistem wi-fi, pentru asigurarea unui confort sporit în tramvai. Noile tramvaie vor putea transporta între 175-200 de pasageri. Valoarea investiţiei depăşeşte şapte milioane de euro", a spus Apostu, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, prin dotarea cu sistem wireless, municipalitatea speră să atragă locuitorii să folosească transportul în comun.

"Este o invitaţie adresată clujenilor să folosească transportul în comun şi dorim, prin introducerea sistemului wi-fi în tramvaie, să atragem călătorii, să poată fi folosit internetul pe telefoane mobile, pe tablete, de către pasageri, pe durata călătoriei cu noul tramvai", a precizat primarul Sorin Apostu.

"În aprilie-mai anul viitor sper să dăm drumul la noua linie reabilitată de tramvai pe care să circule noile garnituri. Vom cere cinci ani de garanţie pentru noile tramvaie şi o durată de exploatare de minim 20 de ani", a spus Apostu.

Finanţarea pentru achiziţia tramvaielor va fi asigurată printr-un credit de 300 de milioane de lei contractat de municipalitate pentru mai multe investiţii.

Linia de tramvai din Cluj-Napoca este reabilitată din fonduri europene cu o valoare de 25 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel