Primăria Arad: Solicitare fără precedent în istoria oraşului, venită de la Guvern, interesat de excedentul bugetar
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Primăria Arad arată, într-un comunicat de presă remis luni, că Ministerul Finanţelor a transmis o 'solicitare fără precedent', Guvernul cerând informaţii cu privire la veniturile anilor 2018-2019 şi destinaţia excedentului bugetar la 31 decembrie 2018.

Viceprimarul Călin Bibarţ acuză, în comunicatul de presă, că Guvernul ar putea avea intenţia 'să mai taie ceva bani din bugetul arădenilor'. 'Am primit o adresă prin Trezoreria Arad de la Ministerul Finanţelor. Este pentru prima dată în istoria administraţiei locale în care suntem întrebaţi de către Guvernul României de soarta excedentului bugetar, de investiţiile pe care le facem din acesta şi cum sunt ele gândite.

Această solicitare ne ridică un mare semn de întrebare, de mirare şi de atenţionare ca nu cumva să-i aducă gândul să mai taie ceva bani din bugetul arădenilor. Pentru că aşa cum ştiţi, în ultimii ani, de fiecare dată când a venit câte o hârtie de la Bucureşti a mai urmat una în care se mai luau nişte bani de la arădeni', arată Bibarţ.

Conform sursei citate, excedentul este destinat investiţiilor în Arad, iar banii nu au fost cheltuiţi în anii anteriori fie pentru că sunt alocaţi unor proiecte care se întind pe mai mulţi ani, fie pentru că procedurile birocratice nu au permis începerea unor lucrări la timp. 'Nu e vina arădenilor, nici a administraţiei arădene că de la Bucureşti avem legi din ce în ce mai proaste şi mai încâlcite astfel încât de la momentul la care iei decizia să faci o investiţie şi până reuşeşti s-o realizezi durează ani de zile. Nu e vina arădenilor că atât Guvernul cât şi Parlamentul nu au fost în stare să aprobe bugetul decât în 16 aprilie', se mai arată în comunicatul de presă. La începutul acestui an, Primăria Arad a raportat un excedent bugetar de 168 de milioane de lei, mai mic decât în urmă cu un an, când era de 202 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel