Prima reacție a președintelui Austriei, după ce a fost mușcat de câinele Maiei Sandu. Ce cadou i-a dat lui Codruț
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Prima reacție a președintelui Austriei, după ce a fost mușcat de câinele Maiei Sandu. Ce cadou i-a dat lui Codruț / Foto: Instagram Maia Sandu
Prima reacție a președintelui Austriei, după ce a fost mușcat de câinele Maiei Sandu. Ce cadou i-a dat lui Codruț / Foto: Instagram Maia Sandu
Vezi în articol care a fost prima reacție a președintelui Austriei, după ce a fost mușcat de câinele Maiei Sandu.

După Commander, ciobănescul german al președintelui american Joe Biden, câinele prezidențial al Moldovei, Codruț, este în centrul atenției după ce l-a mușcat pe șeful statului austriac în timpul unei vizite, săptămâna aceasta. Codruț, care a fost adoptat de președintele Republicii Moldova Maia Sandu în urmă cu câteva luni, s-a repezit către Alexander Van der Bellen atunci când acesta a încercat să îl mângâie.

Van der Bellen a suferit o rană ușoară, afirmând că nu este " la fel de gravă" cum a apărut în filmările video, scrie barrons.com.

Liderul austriac a declarat, vineri, pe rețelele de socializare că ar putea "înțelege" entuziasmul câinelui deoarece "era nervos din cauza tuturor oamenilor din jurul lui".

"Toți cei care mă cunosc știu că sunt un mare iubitor de câini", a spus președintele austriac, despre care se știe că își plimbă propriul câine pe străzile Vienei.

VEZI ȘI: Motivele pentru care un câine blând poate mușca pe cineva. Greșeala făcută de președintele Austriei atunci când s-a apropiat de Codruț

Codruț a primit un cadou din partea președintelui Austriei



Codruț nu a fost mustrat oficial și a primit chiar și o jucărie din partea lui Van der Bellen,  un cadou de despărțire.

Nu aceasta a fost și soarta lui Commander, care a fost îndepărtat de la Casa Albă în octombrie, după ce Serviciul Secret a spus că 11 dintre agenții săi au fost mușcați.

VEZI ȘI: Commander, câinele soților Biden, a fost dat afară din Casa Albă după ce a mușcat un ofițer de la Serviciile Secrete

Președintele austriac s-a aflat la Chișinău pentru a sprijini cererea Moldovei de a adera la Uniunea Europeană împreună cu Ucraina, în urma invaziei Rusiei împotriva Kievului. Luna aceasta, Comisia Europeană a recomandat deschiderea discuțiilor oficiale de aderare.

VEZI ȘI: Mircea Badea, după ce președintele Austriei a fost mușcat de câinele Maiei Sandu: Nu mai bine îl boteza Schengen?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel