Data publicării:

Prima localitate din Maramureș sub RESTRICȚII. Revine declarația pe propria răspundere

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
O localitate din județul Maramureș intră sub restricții.

O localitate din județul Maramureș intră sub restricții, după ce infectările au depășit 4 la mia de locuitori. Sunt interzise nunțile și botezurile, iar oamenii ies din casă cu declarație pe propria răspundere.

Așadar, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a decis, marți, restricții, începând de miercuri, în comuna Vișeu de Jos.

Rata de incidență a depășit, în ultimele 14 zile, 4 cazuri la mia locuitori.

De miercuri, se interzic spectacolele și concertele în spații închise, spectacolele de tipul drive-in, activitățile recreative și sportive în aer liber, nunțile, botezurile, mesele festive în restaurante, cafenele, baruri sau corturi.

Masca devine obligatorie în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun publice și private.

În weekend, oamenii nu pot ieși din case între orele 20.00 - 5.00, decât în interes profesional, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau dacă însoțesc copii, persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități.

Amintim că, de la începutul campaniei, în România au fost vaccinate 5.287.454 de persoane, dintre care 5.171.742 cu ambele doze.

Până luni, 6 septembrie, în România au fost confirmate 1.107.043 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 1.058.587 de pacienți au fost declarați vindecați. Numărul persoanelor considerate vindecate este cel din data de 5 septembrie, pentru că nu s-au putut calcula vifrele noi din cauza unor rectificări apărute în platforma electronică dedicată. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 3.338. Dintre acestea, 405 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 107 sunt minori, 102 fiind internați în secții și 5 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.178.276 de teste RT-PCR și 2.538.044 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.630 de teste RT-PCR (2.514 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.116 la cerere) și 12.148 de teste rapide antigenice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel