Prima întâlnire Iohannis - Zuckerman, noul ambasador al SUA
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Klaus Iohannis îl va primi marți, la Cotroceni, pe noul ambasador al SUA, Adrian Zuckerman.

Președintele Klaus Iohannis îl va primi, marți la Palatul Cotroceni, pe noul ambasador al SUA Adrian Zuckerman cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare, informează Administrația Prezidențială.

Potrivit agendei președintelui Klaus Iohannis, marți la ora 13:00, va avea loc pimirea ambasadorului SUA la București Adrian Zuckerman.

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu l-a primit sâmbătă Adrian Zuckerman, pentru a prezenta scrisorile de acreditare. Discuțiile s-au axat pe implementarea deciziilor strategice adoptate în domeniul securității energetice și cel 5G, cât și asupra obiectivului României de a accede la Programul Visa Waiver.

Ce a transmis Adrian Zuckerman

La rândul său, noul ambasador al SUA Adrian Zuckerman „a exprimat angajamentul său ferm de a contribui la dezvoltarea puternică a Parteneriatului Strategic, subliniind aprecierea de care România se bucură din partea președintelui Donald Trump și la nivelul întregii Administrații a SUA".

Ambasada SUA la București a anunțat, pe Facebook, că Hans Klemm și-a încheiat mandatul de ambasador și a plecat, sâmbătă, din România. Diplomatul a mulțumit românilor pentru căldura cu care a fost primit peste tot în țară.

L-a înlocuit pe Hans Klemm

Pe 20 noiembrie, Adrian Zuckerman a fost votat de Senatul american pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România. Acesta l-a înlocuit pe Hans Klemm care preluase funcția de ambasador al SUA la București în septembrie 2015.

Adrian Zuckerman este un avocat în industria imobiliarelor, provenind din firma de avocatură Seyfarth Shaw, cu sediul în New York, care a imigrat în copilărie din România către Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel