Data actualizării:
Data publicării:

UPDATE: Prima fotografie oficială a prințesei Kate, de după operație, a fost modificată. Prințesa de Wales reacționează după ce toți s-au prins

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Prima fotografie oficială a prințesei de Wales, absentă din viața publică de aproape două luni, ar fi fost modificată.

UPDATE: ”La fel ca mulți fotografi amatori, experimentez ocazional cu editarea. Am vrut să-mi exprim scuzele pentru orice confuzie pe care a provocat-o fotografia de familie pe care am împărtășit-o ieri”, a transmis Palatul Kensington declarația semnată de Kate cu privire la fotografia publicată pe conturile sociale, potrivit Reuters.

Știre inițială

Fanii prințesei Kate au așteptat orice semn din partea Casei Regale, având în vedere perioada îndelungată de absență din viața publică, în urma problemelor de ordin medical pe care le-a avut aceasta la jumătatea lunii ianuarie, iar acest semn a venit chiar de Ziua Mamei, 10 martie, când pe conturile de pe rețele sociale a fost publicată o primă fotografie oficială.

Însă, fotografia publicată de Palatul Kensington ar fi fost modificată, o anomalie care a determinat AFP și alte mari agenții de presă să retragă publicarea acestui instantaneu, scrie Agerpres.

Fotografia o arată pe Kate, prințesa de Wales a Marii Britanii, zâmbitoare, stând așezată pe un scaun, pe o terasă, înconjurată de cei trei copii ai săi, și a fost postată pentru a marca Ziua Mamei, celebrată duminică în Marea Britanie.



Însă, o examinare amănunțită arată că mâna stângă a prințesei Charlotte prezintă un defect de aliniere cu mâneca puloverului, punând la îndoială autenticitatea întregii fotografii, relatează AFP.

După ce au transmis fotografia furnizată de Palatul Kensington, agențiile Associated Press (AP), Reuters și AFP au luat decizia de a o retrage de la publicare.

”A reieșit că imaginea furnizată de Palatul Kensington astăzi (duminică) cu Kate și copiii săi a fost modificată. În consecință, ea a fost retrasă din serviciul AFP și nu mai trebuie să fie folosită în niciun fel”, a precizat AFP.

”O examinare mai amănunțită a arătat că sursa a manipulat imaginea într-un mod care nu este conform cu standardele foto ale AP”, a precizat agenția americană, prima care a retras fotografia.

Contactat, Palatul Kensington nu a răspuns la solicitările AFP.

De asemenea, mai multe mass-media s-au arătat surprinse de absența verighetei de pe degetul lui Kate, care s-a căsătorit cu prințul William, moștenitorul tronului britanic, în 2011.

Citește și: Kate Middleton a fost operată la un spital din Londra - Reuters

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel