Prima fabrică de oțel de după revoluție, deschisă la Giurgiu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
voestalpine
voestalpine

Prima fabrică de oțel de după revoluție va fi deschisă, joi, la Giurgiu de către grupul austriac Voestalpine care a investit 20 de milioane de euro.

Fabrica va avea o capacitate de producţie anuală de 130.000 tone de foi de oţel, cu posibilitatea de a fi dublată dacă este necesar. Produsele vor fi livrate în ţări precum România, Serbia, Bulgaria sau Turcia, scrie economica.net.

„Dorim sa furnizăm produse şi servicii clienţilor noştri din industriile auto , electrocasnice şi construcţii, începând din luna august a acestui an”, spunea, în urmă cu câteva luni, Stefan Einfalt, membru în Consilul Director şi coordonatorul Voestalpine Steel Service Center (SSC) România.

Investiţia totală de 20 milioane de euro include finanţarea de aproximativ 5 milioane de euro de la Fondul pentru Dezvoltare Europeană Regională (FDER) prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice - POS CCE - „Investiţii pentru viitorul tău”. Investiţia mai include contribuţia de 14% din confinanţare a statului român prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Fabrica are 50 de angajaţi recrutaţi din Giurgiu care au beneficiat de instruire la fabricile Voestalpine din Polonia şi Austria.

Grupul Voestalpine este reprezentat prin 360 de companii care produc şi comercializează produse din oţel în peste 60 de ţări, pe cinci continente, şi este listat din 1995 la Bursa de Valori din Viena.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel