Dacia Spring, prima mașină românească electrică, a fost dezvăluită astăzi. Primele detalii și VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Grupul Renault, care deține compania română de automobile Dacia, va prezenta PRIMA DACIA ELECTRICĂ. 

Dacia Spring va fi prima mașină electrică a producătorului auto deținut de grupul Renault. Mașina va fi lansată oficial la doi ani după prezentarea de astăzi, adică în 2022. Câteva detalii importante despre noua Spring sunt: autovehiculul va fi complet electric, va face parte din clasa A (Minicompact, mai mică decât Sandero), va avea o autonomie de 270 km (la 60km/h) și va porni de la 15.000 de euro.

Știre inițială:

Grupul Renault, care deține compania română de automobile Dacia, va face o prezentare dimineață, conform Economica.net. În cadrul evenimentului, care va începe la 09:15, Renault va da un comunicat de presă și va prezenta oficial prima Dacia electrică.

Noul model ar fi trebuit să fie lansat în cadrul Salonului Auto de la Geneva, însă evenimentul a fost anulat cu câteva zile înainte de începerea sa, în urma unei decizii a autorităților elvețiene, care au interzis adunările publice mai mari de 1.000 de persoane.

Decizie de avarie

Decizia grupului Renault a fost una „de avarie", însă lansarea primului vehicul electric marca Dacia va avea măcar loc într-o perioadă similară cu cea preconizată.

Potrivit grupului auto, 2021 va fi data lansării noului model electric Dacia, însă nu este clar dacă producția va avea loc în România sau în altă uzină.

Pentru a fi la curent cu lansarea, urmăriți site-ul nostru sau pagina de Facebook oficială Dacia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel