Data publicării:

Prim-ministrul Indiei a fost catalogat un "dictator speriat" după ce un politician cheie al opoziției a fost arestat

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Prim ministrul Indiei se confruntă cu proteste la doar câteva săptămâni înainte de alegeri după ce unul din liderii opoziției, Arvind Kejriwal, a fost reținut în urma unui raid joi seară.

Ministrul șef din Delhi, Arvind Kejriwal, un proeminent militant anticorupție, a fost reținut în urma unui raid joi seară.

El conduce Partidul Aam Aadmi (AAP) - cunoscut și sub numele de Partidul Poporului Comun - iar arestarea are loc cu câteva săptămâni înainte de începerea alegerilor naționale.

AAP face parte dintr-o alianță de partide de opoziție care s-au unit pentru a deveni principalul adversar al Partidului Bharatiya Janata (BJP), condus de Narendra Modi, premierul Indiei.

Rivalii susțin că Modi se folosește de agențiile de aplicare a legii pentru a orchestra o represiune, iar arestarea lui Kejriwal a declanșat proteste vineri.

Mii de oameni au manifestat în Delhi - unii dintre ei strigând "moarte democrației, trăiască Kejriwal!". - iar forțele de securitate au fost desfășurate.

"Pare a fi hărțuire pentru că doar liderii opoziției sunt vizați"

Enforcement Directorate din India, o agenție federală controlată de guvernul Modi, a acuzat partidul și miniștrii lui Kejriwal că au acceptat mită în valoare de un miliard de rupii (9,5 milioane de lire sterline) în legătură cu politicile privind alcoolul din Delhi.

AAP a negat acuzațiile "inventate" și a promis că Kejriwal va rămâne cel mai înalt oficial ales al orașului în timp ce se va lupta cu acest caz în instanță.

Comentatoarea de politic Neerja Chowdhury a declarat: "Pare a fi hărțuire pentru că doar liderii opoziției sunt vizați."

Observând că nu a fost lansată nicio investigație împotriva membrilor partidului lui Modi, ea a adăugat: "Nu sunt condiții de egalitate."

Guvernul a fost acuzat că abuzează de puterea sa pentru a hărțui și a slăbi rivalii politici - obținând un avantaj nedrept.

Alegerile generale din India se vor desfășura în șapte etape, între 19 aprilie și 1 iunie, iar rezultatele vor fi declarate trei zile mai târziu.
Este de așteptat ca Modi să câștige un al treilea mandat, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel