Prigojin eliberează pușcăriașii care au luptat în Ucraina. "Nu beți, nu consumați droguri, nu violați bărbați, purtați-vă bine" - Video
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Prigojin eliberează pușcăriașii care au luptat în Ucraina. "Nu beți, nu consumați droguri, nu violați bărbați, purtați-vă bine" - / Foto: Captură video Twitter  Volodymyr Tretyak
Prigojin eliberează pușcăriașii care au luptat în Ucraina. "Nu beți, nu consumați droguri, nu violați bărbați, purtați-vă bine" - / Foto: Captură video Twitter Volodymyr Tretyak
Evghenii Prigojin a fost filmat în timp ce elibera mai mulți condamnați care au luptat în Ucraina.

O nouă înregistrare îl arată pe fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evghenii Prigojin, eliberând primul lot de foști pușcăriași trimiși la luptă în Ucraina, după ce și-au încheiat cele șase luni de serviciu, potrivit agenției de știri de stat ruse RIA Novosti.

Pe filmare Prigiojin este văzut adresându-se condamnaților recrutați pentru a servi în armata sa de mercenari. El emite, de asemenea, un avertisment cu privire la viitorul lor comportament criminal.

"Nu beți, nu consumați droguri, nu violați bărbați, purtați-vă bine", le-a spus Prigojin.

Trupele Grupului Wagner au jucat un rol din ce în ce mai important în războiul din Ucraina, mulți mercenari fiind recrutați din închisorile rusești, potrivit The Wall Street Journal.

Ce li s-a promis deținuților ruși

În septembrie au apărut imagini video care păreau să-l arate pe Prigojin adresându-se personal prizonierilor și promițându-le că vor primi grațiere dacă luptă în Ucraina. Oferta sa le-a oferit condamnaților posibilitatea de a evita pedepse lungi cu închisoarea pentru infracțiuni grave în schimbul a doar șase luni de serviciu militar.

În noul videoclip, Prigojin este văzut adresându-se bărbaților ca fiind proaspăt scutiți de timpul petrecut în războiul Rusiei, afirmând că acum ar trebui să li se acorde "cel mai mare respect" din partea societății.

Insider a verificat subtitrarea unei porțiuni din videoul care a fost postat pe Twitter de un utilizator care traduce regulat materiale rusești. Cu toate acestea, publicația nu a putut verifica filmarea în sine, iar natura condamnărilor bărbaților a fost neclară.

Grupul Wagner, numit și armata privată a lui Putin



Președintele Vladimir Putin se folosește de mult timp pe trupele lui Prigojin pentru isprăvile sale militare. Trupele Grupului Wagner au fost folosite în mai multe operațiuni, atât în ​​Orientul Mijlociu, cât și în Africa, precum și în invazia Ucrainei din 2022. Mercenarii au fost implicați atrocitățile comise în Bucea.

Prigojin a recunoscut pentru prima dată că este proprietarul grupului Wagner în septembrie anul trecut. Pe lângă promisiunea făcută condamnaților, Prigojin le-a transmis și o amenințare, conform traducerii lui Yaroslav Trofimov de la The Wall Street Journal: "Dacă stăpânești șase luni, ești liber. Dacă ajungi în Ucraina și decizi că nu este pentru tine, te executăm".

Acest lucru părea să fie confirmat în noiembrie, când au circulat imagini cu uciderea brutală cu un baros a lui Yevgeniy Nuzhin, care a fost identificat ca fiind un soldat Wagner care se predase Ucrainei. Prigojin a lansat ulterior o declarație în care sărbătorea uciderea acestuia, întărind speculațiile potrivit cărora omorul a fost o formă de răzbunare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel