Prigoană va demisiona, luni, din PDL. PNL, gata să-l primească
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
SILVIU PRIGOANA - GRATIEREA MIEILOR
SILVIU PRIGOANA - GRATIEREA MIEILOR

Surse din PDL au confirmat pentru De Ce NewsSilviu Prigoană va demisiona din Partidul Democrat Liberal. Acesta urmează să-și anunțe luni demisia.

Potrivit surselor, decizia lui Silviu Prigoană a venit după ce Cristian Preda a fost numit prim-vicepreședinte al Alianței de Centru-Dreapta.

Silviu Prigoană și Cristian Preda au intrat în conflict înainte de alegerile locale din iunie. După anunțul cadidaturii lui Prigoană la Primăria Capitalei, Preda a spus că nu-l va susține pe acesta, ci pe independentul Nicușor Dan. El și-a motivat decizia prin faptul că Prigoană ar fi un susținător al pedepsei cu moartea.

Tot în aceeași perioadă, Cristian Preda îi critica pe Emil Boc și Elena Udrea. În acest context, Prigoană a propus excluderea din PDL a lui Preda, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Pe de altă parte, surse din PNL au spus pentru De Ce News că liberalii l-ar dori pe Silviu Prigoană în partid, alături de fiul său Honorius , care s-a înscris deja.

“Fostul candidat la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaţilor Honorius Prigoană s-a înscris vineri, 31 august a.c., în Organizaţia Municipală a PNL Bucureşti. Adeziunea a fost semnată de preşedintele interimar al PNL, Daniel Chiţoiu. Honorius Prigoană va activa în cadrul organizaţiei PNL a Sectorului 2″, se arată într-un comunicat al Organizaţiei Municipale PNL Bucureşti.

Alianţa de centru dreapta, care s-a realizat în jurul PDL, nu va rezista, consideră sociologul Alfred Bulai. Strategia gândită de PDL este influenţată cifrele pe care le arată sondajele înainte de alegerile parlamentare. Dacă înaintede referendum PDL gândise o strategie în care să aibă o serie de partide mici, care să fragmenteze votul, cifrele i-au determinat să schimbe modul de acţiune. Bulai consideră că nici USL-ul nu are un viitor politic “pe petale de trandafir”, iar după alegerile parlamentare ar putea urma o reconfigurare a alianțelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel