Prezidenţiale 2019. Voiculescu (PNL Olt) despre rezultatul din judeţ: Nu e o situaţie care ne mulţumeşte
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a declarat marţi că rezultatul din judeţ în primul tur al alegerilor prezidenţiale, un scor al liberalilor sub cel al PSD, nu este mulţumitor, însă nici nu a surprins. 

Liviu Voiculescu şi-a exprimat convingerea că 'Oltul se va trezi' şi va discerne între 'o politică a interesului şi o politică a viitorului'. 'După fiecare confruntare politică apar, inevitabil, şi speculaţiile, degetele îndreptate acuzator sau analizele personale aruncate public, de multe ori fără un fundament corect. Da: scorul PNL Olt obţinut la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a fost sub scorul PSD Olt. Nu este o situaţie care ne mulţumeşte, dar nici una care ne-a luat prin surprindere.

Ani întregi dreapta oltenească s-a luptat la baionetă într-un judeţ la stăpân cu un colos al stângii care, de multe ori prin acţiuni sub litera legii, a reuşit să obţină pâinea şi cuţitul. Poate nu azi, dar mâine cu siguranţă Oltul se va trezi şi va discerne între speranţele lor şi ce şi cât le-a fost oferit. Între o politică a interesului şi o politică a viitorului.

Între azi şi mâine', a scris marţi, pe facebook, preşedintele PNL Olt. El consideră că cea mai dificilă 'bătălie' este cea cu mentalitatea oamenilor 'obişnuiţi în atât de mulţi ani să trăiască într-un judeţ roşu'. Voiculescu a comentat şi despre campania electorală, afirmând că 'epoca eroilor apăruţi după război a apus', iar 'campania liberalilor adevăraţi se face pe stradă, printre oameni', 'nu din fotoliu, din faţa televizoarelor sau zâmbind în poze şi mimând munca de teren'.

'Politica PNL se face altfel: prin muncă cinstită, prin empatie, prin promovare corectă şi coerentă, prin interacţiuni cu cetăţenii şi nu prin impunere, ameninţare, mituire, traseism şi jocuri de culise. Campania liberalilor adevăraţi se face realmente pe stradă, printre oameni, alături de ei şi pentru ei, şi nu din fotoliu, din faţa televizoarelor sau zâmbind în poze şi mimând munca de teren. Ştim că cea mai grea bătălie nu o purtăm cu adversarii politici, ci cu mentalitatea oamenilor obişnuiţi în atât de mulţi ani să trăiască într-un judeţ roşu. Ştim, în aceeaşi măsură, că e greu să învingi un sistem adânc înşurubat în societatea noastră.

Dar nimic nu ne descurajează, pentru că avem ambiţie, avem motivaţie, avem îndârjire şi putere, încă multă putere, să răzbatem dincolo de speculaţii, de conspiraţii, de minciuni şi denigrări. În plus, epoca eroilor apăruţi după război a apus. Demult!', a conchis Liviu Voiculescu. În judeţul Olt, candidatul PSD,Viorica Dăncilă, a obţinut cele mai multe voturi - 78.414 voturi (42,99%), preşedintele Klaus Iohannis a obţinut 54.213 voturi (29,72%), iar pe locul al treilea s-a situat Mircea Diaconu, cu 14.682 voturi (8,04%), informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel