Prezidențiale 2019, tur I, BILANȚ incidente electorale - MAI. Paralelă cu 2014
Data publicării:
Autor: Cătălin Șerban
WhatsApp
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a făcut bilanțul incidentelor de la alegeri, din primul tur al prezidențialelor. 

Conform reprezentantei MAI, incidentele la vot, deși au depășit 200, au fost cu aproape 30% mai puține decât la turul I al alegerilor din 2014. Din cele 210 sesizări, 102 nu se confirmă. Cele mai multe incidente au fost sesizate în București și-n județul Dolj. 

Angajații MAI, acțiuni profesioniste


”Pe parcursul zilei de ieri, angajații MAI au asigurat climatul de ordine și liniște publică la nivel național, paza și protecția localurilor de vot și au verificat cu celeritate toate sesizările privind incidentele electorale.

În total, în cursul zilei de ieri, au fost la datorie peste 37.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și angajați de la alte structuri operative ale MAI.

Conform centralizării realizate la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată al MAI, de la deschiderea secțiilor de votare și până la finalizarea operațiunilor de vot, au fost înregistrate 210 sesizări de posibile incidente electorale, cu aproape 30% mai puține față de primul tur al alegerilor prezidențiale din 2014. Din totalul sesizărilor înregistrate ieri, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit deja că 102 evenimente nu se confirmă.

Cele mai multe posibile incidente au fost sesizate în București și în județul Dolj, respectiv câte 22.” a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog. 


40% mai puține infracțiuni electorale ca în 2014

”Numărul de posibile infracțiuni, înregistrat ieri, este cu aproximativ 40% mai mic față de primul tur al alegerilor din 2014.

Dincolo de implicarea și profesionalismul structurilor MAI, această scădere semnificativă se datorează și prezentării obiective și permanente de către mass-media a tuturor misiunilor și intervențiilor efectivelor MAI, prezentare care în mod evident a descurajat persoanele care ar fi fost tentate să încalce legea.

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, asigură cetățenii că, inclusiv pe data de 24 noiembrie, când va avea loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, structurile MAI vor fi la datorie și vor trata cu aceeași seriozitate și intransigență orice incident electoral.”, a transmis Monica Dajbog, comisar-șef, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel