Previziunea lui Radu Tudor și cum funcționează Iron Dome
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Facebook Radu Tudor
Facebook Radu Tudor
Radu Tudor, analist militar, a explicat cum funcționează sistemul de protecție Iron Dome cu care Israelul luptă în conflictul cu Hamas.

Radu Tudor, analist militar, a explicat, joi seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, cum funcționează sistemul de apărare Iron Dome şi care sunt, de fapt, interesele organizaţiilor teroriste care au declanșat acest conflict.

„Acest sistem este bazat pe intervenția și lansarea unor rachete cu rază scurtă de acțiune și ele se lansează în momentul în care radarele, foarte performante, ale armatei israeliene detectează lansarea de rachete asupra teritoriului israelian. Sistemul Iron Dome este conceput astfel încât în aer rachetele agresoare să fie distruse. Hamas lansează câte 50-60 de rachete simultan asupra teritoriului israelian, de multe ori chiar și în orașe şi zone diferite, și toate aceste rachete trebuie distruse în aer, pentru a nu ajunge pe pământ, pentru a nu crea victime și pagube”, a spus Radu Tudor.

„Acest sistem Irone Dome detectează din cele 60-70-100 de rachete care sunt cele mai periculoase și le distruge într-un mod inteligent pe acelea înainte ca ele să atingă niște obiective israeliene”, a zis jurnalistul.

„Sistemul Iron Dome fost creat de o companie israeliană, care se bazează pe expertiza și pe cercetarea unor militari israelieni cu o bună experiență, iar acest sistem este, în momentul de față, cel care salvează foarte multe vieți de civili nevinovați, nu doar israelieni. (...)

Ceea ce creează Hamas, zilele acestea, afectează în egală măsură şi israelieni nevinovaţi și palestinieni nevinovați și este lucrul cel mai dureros. Încearcă să capete o influență și o forță în interiorul teritoriilor palestiniene, este o luptă și pentru putere acolo. (...)

Problemele nu vor înceta.

Îmi pare foarte rău să spun, dar populația israeliană va fi în continuare terorizată. (...) Este o situație foarte complicată, dar avem garanția că, din punct de vedere militar, Israel nu poate fi niciodată învins. Comunitatea internațională solicită ferm discuții de pace și, în măsura în care va exista o soluție din partea instituțiilor internaționale sau din partea unor actori din lumea arabă, care se pot implica pentru calmarea, pentru oprirea loviturilor care vin din partea organizațiilor teroriste, atunci vom putem vorbi despre o relativă acalmie”, a explicat Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel