Prevenția în cazul bolilor tiroidiene. Dr. Corina Neamţu, avertisment pentru femei. Condiţiile în care creşte riscul de cancer de sân
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Medicul endocrinolog Corina Neamțu, de la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS TV şi DC MEDICAL despre prevenția în cazul disfuncțiilor tiroidiene. 

„Am putea să ne gândim și la prevenție, dacă alimentația are un rol și ar putea întârzia afecțiunile tiroidei sau chiar să le evităm printr-o alimentație corectă. Ați spus că a crescut incidența cancerului, poate pentru că sunt tot felul de substanțe, tot felul de plastice, alte substanțe chimice”, a punctat Val Vâlcu. 

„Așa numiții disruptori endocrini, disruptorii endocrini care acum sunt implicați în orice, cel mai mult sunt implicați în pubertatea precoce la copii însă în mod sigur și în partea cu metabolismul iodului și cu afectarea tiroidiană au un rol”, a spus medicul Neamțu. 

Sanador

VEZI Semnificaţia nodulilor tiroidieni. Dr. Corina Neamţu, explicaţii la DC NEWS TV: De zona gri ne este teamă

Alimentația sănătoasă de ajutor pentru sănătatea întregului corp

„Acum o alimentație sănătoasă nu ne ajută doar să ne menținem funcția tiroidiană într-o stare bună, ci ne ajută în multe alte lucruri. Ne ajută să prevenim și alte tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon, dacă mâncăm sănătos și alternăm și cu legume, nu mâncăm numai carne, este foarte adevărat că putem acționa și așa.

Să ne menținem la o greutate normală este foarte important, pentru că obezitatea în sine este și o boală, dar este și un factor de risc pentru multe lucruri, nu numai pentru sistemul cardio-vascular, ci și pentru cancerul endocrino-dependent la femei. Pentru că se știe clar că femeia cu o greutate mai mare are risc mai crescut de cancer de sân și endometru, multe tipuri de patologii și cardio-vasculare și maligne.

Este important să ne menținem un stil de viață sănătos și să ne menținem și greutatea și normalitatea și efortul fizic, dar e destul de complicat în condiții de pandemie, trebuie să recunosc”, a explicat medicul Corina Neamțu. 

Te-ar mai putea interesa și:  Dr Corina Neamţu, cele mai des întâlnite afecţiuni ale tiroidei: "Popular, lumea zice că suferă de glandă"

Vezi mai multe în video: 


                                                                                                                                       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel