Prețuri exagerate pe litoralul românesc. Românii, jecmăniți la ei acasă, fug în alte țări. Manager stațiune: Este cea mai groaznică vară
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Prețuri exagerate pe litoralul românesc. Românii, jecmăniți la ei acasă, fug în alte țări. Manager stațiune: Este cea mai groaznică vară / Foto: Pixabay, de stokpic
Prețuri exagerate pe litoralul românesc. Românii, jecmăniți la ei acasă, fug în alte țări. Manager stațiune: Este cea mai groaznică vară / Foto: Pixabay, de stokpic
Află în articol cum își alungă litoralul românesc turiștii în alte țări.

Prețurile foarte mari din nordul litoralului îi sperie pe turiști și îi trimit în alte stațiuni. Mamaia este una dintre cele mai goale stațiuni în acest moment, scrie Ziarul de Iași, citând TVR.

Unul dintre motive este taxa de parcare, care este foarte mare. Vizitatorii stațiunii ajung să plătească mai bine de 90 de lei pe zi pentru a-și parca mașina. Să găsești un loc liber într-un loc unde parcarea nu este cu plată, e o adevărată provocare.

Turist: Sunt prețurile foarte mari și de aia oamenii preferă să meargă în altă țară

Patronii de pe litoral, mai ales de la Mamaia, se așteptau ca vara aceasta să reușească să își recupereze pierderile suferite în timpul pandemiei, dar se pare că planurile le-au fost date peste cap. În Mamaia Nord, șezlongurile sunt mai mult goale, iar turiștii sunt foarte puțini, potrivit TVR.

"Mi se pare exagerat cât se cere pe o cafea, pe o apă. Sunt prețurile foarte mari și de aia oamenii preferă să meargă în altă țară. Pentru o cafea – 20 de lei, pentru un șezlong – 100 de lei mi se pare foarte mult. Am parcat pe trotuar, nu am plătit.", spune un turist.

Andrei Pletea, managerul unei plaje din Mamaia, susține că stațiunea a devenit mai mult una de weekend.

"Mamaia a rămas mai mult stațiune de weekend. Noi avem 300 de șezlonguri și dăm pe zi cam 40-50 în timpul săptămânii și în weekend 150-200.", spune acesta.

Managerul unei stațiuni: Este cea mai groaniză  vară

Și managerii teraselor sunt nemulțumiți. Dacă verile trecute aveau locațiile pline, acum clienții nu se mai înghesuie.

"Turiștii nu știu unde sunt, bănuiesc că au plecat în alte țări, este cea mai groaznică vară. Nu e nevoie de rezervare. În alți ani, turiștii stăteau la coadă, ca să prindă un loc la masă.", spune managerul unei terase din stațiune.

În plin sezon, locuri libere se găsesc și în hotelurile din Mamaia. Tot mai mulți turiști preferă apartamentele.

Mamaia, una dintre cele mai scumpe stațiuni de pe litoralul românesc

Stațiunea Mamaia rămâne și în acest an printre cele mai scumpe de pe litoral, atât la prețul unei nopți de cazare, dar și la suma achitată pentru a lua masa ori a servi o cafea la un restaurant.

Odată cu venirea sezonului estival 2022, comercianții de pe litoral au mărit prețurile, o cafea ajungând să coste, în Mamaia, și 20 de lei. La un restaurant din zona „Butoaie” din Mamaia, o cafea „aromată” costă 20 de lei.

Prețurile din Mamaia sunt tot mai mari și nu vorbim numai de cazare, ci și de restaurante și terase. Nu mică i-a fost mirarea unui client al unei terase din stațiune să vadă pe nota de plată că o pizza costă… 80 de lei.

O pizza poate costa și 80 de lei, berea la 0,33 ml - 25 de lei

La restaurantul Asylum din Mamaia, prețurile au explodat. Astfel, 2 espresso, o bere, o cafea și două pizza au costat, în total, 215 lei. O sumă enormă, prin comparație cu alte localuri.

Și nu doar suma cerută de local pentru o pizza atrage atenția, ci și prețul berii. Astfel, potrivit bonului fiscal, o bere la 0,33 litri costă nici mai mult, nici mai puțin de 25 de lei, iar o pizza costă chiar și 80 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel