Prețul petrolului, la nivelul maxim al ultimelor 11 luni
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 08 ian, 20:31
Prețurile petrolului au atins maximele a 11 luni, susținute de angajamentul Arabiei Saudite de a reduce producția și de câștigurile puternice pe bursele majore.

Petrolul Brent a urcat la 55,42 dolari pe baril, cel mai mare preț de la sfârșitul lunii februarie, iar petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a câștigat 82 de cenți, sau 1,6%, la 51,65 dolari, de asemenea, cel mai înalt nivel de la sfârșitul lunii februarie, anunță Reuters.

În această săptămână, Arabia Saudită a promis o reducere voluntară suplimentară de 1 milion de barili pe zi (bpd) în februarie și martie, ca parte a unui acord în cadrul căruia majoritatea producătorilor OPEC + vor menține producția constantă.

Analiștii au spus că prețurile petrolului ar putea înregistra o corecție în următoarele luni dacă cererea de combustibil rămâne constrânsă de pandemie. Restricțiile asupra călătoriilor și a altor activități din întreaga lume pentru a limita creșterea numărului de cazuri COVID-19 influențează vânzările de combustibili, slăbind perspectiva unei recuperări a cererii de energie în prima jumătate a anului 2021.

Bursele globale sunt pe creștere, Nikkei din Japonia atingând maximul a trei decenii, investitorii concentrându-se pe speranțele unei redresări economice în cursul anului, citează Mediafax.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro