Prețul petrolului, la nivelul maxim al ultimelor 11 luni
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Prețurile petrolului au atins maximele a 11 luni, susținute de angajamentul Arabiei Saudite de a reduce producția și de câștigurile puternice pe bursele majore.

Petrolul Brent a urcat la 55,42 dolari pe baril, cel mai mare preț de la sfârșitul lunii februarie, iar petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a câștigat 82 de cenți, sau 1,6%, la 51,65 dolari, de asemenea, cel mai înalt nivel de la sfârșitul lunii februarie, anunță Reuters.

În această săptămână, Arabia Saudită a promis o reducere voluntară suplimentară de 1 milion de barili pe zi (bpd) în februarie și martie, ca parte a unui acord în cadrul căruia majoritatea producătorilor OPEC + vor menține producția constantă.

Analiștii au spus că prețurile petrolului ar putea înregistra o corecție în următoarele luni dacă cererea de combustibil rămâne constrânsă de pandemie. Restricțiile asupra călătoriilor și a altor activități din întreaga lume pentru a limita creșterea numărului de cazuri COVID-19 influențează vânzările de combustibili, slăbind perspectiva unei recuperări a cererii de energie în prima jumătate a anului 2021.

Bursele globale sunt pe creștere, Nikkei din Japonia atingând maximul a trei decenii, investitorii concentrându-se pe speranțele unei redresări economice în cursul anului, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel